Катрин Фостър

Катрин Фостър

Биография

Благодарение на шестте ѝ последователни години като Байройтската Брунхилда, британското драматично сопрано Катрин Фостър става добре известна със своята интерпретация на Брунхилда, наред с другите ѝ драматични роли на Електра, Турандот и Изолда из цяла Европа и по света.

Катрин Фостър бързо преминава към най-големите оперни театри в Германия, както и на международни сцени, включително Байройтския фестивал, Хамбург, Берлин, Токио, Вашингтон, Будапеща, Амстердам, театър „Лисеу“ сред много други.

Завършвайки обучението си през 1999 г., Катрин Фостър дебютира във Ваймар през 2001 г., където бързо се развива в драматичния репертоар. Скоро я канят да пее като гост-изпълнител и в други оперни театри като Земперопер в Дрезден, където дебютира през 2006 г.


Необикновено бързото развитие на Катрин от първата ѝ роля на Царицата на нощта до Брунхилда в “Пръстенът на нибелунга“ през лятото на 2008 г. и до юбилейната Байройтска продукция на “Пръстенът“ през 2013 г. с диригент Кирил Петренко показва  непоколебимо посвещаване на нейното изкуство.


През 2014 г. Катрин е удостоена с длъжността хоноруван преподавател в Кралската Бирмингамска консерватория за работата ѝ като международна певица. Наскоро получава наградата „Реджиналд Гудол“ през 2018 г. за нейната преданост към творбите на Рихард Вагнер от Лондонското Вагнерово общество.

Катрин е имала привилегията да работи с диригенти като Кирил Петренко, Марек Яновски, Адам Фишер, Филип Огуен, Саймън Янг, Сър Доналд Ръникълс и Даниел Баренбойм.


След огромния ѝ успех на Вагнеровите дни в център „Мюпа“ в Будапеща с Адам Фишер, сезон 2019/20 започва с нова роля в Национален театър Манхайм като Бояджийката в „Жената без сянка“ от Рихард Щраус и генерален музикален директор Александър Соди. Други върхови моменти този сезон ще включват дебюта ѝ в Обединеното Кралство в ролята на Електра с Борнмътските симфоници и Кирил Карабиц в Бирминганската симфонична зала, както и дебюти в два нови оперни театъра в Италия и България в ролята на Изолда, Турандот и Електра. Бъдещите ѝ ангажименти ще видят Катрин завърнала се на концертната платформа до видни оркестри, както и отново в Немската опера в Берлин, в Кьолнската опера и Висбаден с Турандот, Изолда и Електра.

Катрин Фостър живее във Ваймар, Германия.

Виж всичко