Изабел де Паоли

Изабел де Паоли
  • Предстоящи представления

Биография

Една от най-талантливите мецосопрани на съвремието ни, Изабел Де Паоли започва изключително млада да изучава оперно пеене с Габриела Роси. Завършва образование с оперно пеене и магистър II ниво в консерваторията Франко Витадини в Павия. Посещава майсторски клас по вокална техника при Клаудио Дездери, Бернадет Манка от Ниса, Роквел Блейк и Лучана Сера.

Пее в някои от най-значимите оперни театри в Италия, сред които на Фестивала в Равена, операта в Рим, операта „Верди“ в Триест, оперния театър “Белини“ в Катания, театро Масимо в Палермо, театро Вали в Реджо Емилия, театъра на музите в Анкона, театър Джилио в Лука, Фестивал на двата свята в Сполето, общинския театър на Пиаченца, също и чужбина, и в театър Кампоамор в Овиедо и на оперния фестивал в Савонлина.

Дебютира в “Селска чест” и като игуменка и принцесата леля в „Сестра Анджелика“, като Пресиозила в “Силата на съдбата”. През 2015 г. в "Селска чест“ в Сири Форт – Ню Делхи, Индия освен дебюта в "Малка тържествена меса" от Росини, тя е Мадлена в "Риголето", Азучена в "Трубадур", с Фестивала в Равена под ръководството на Кристина Маджавилани Мути. През юли 2016 г. участва в концерта “Echi notti degli incantesimi verdiani” („Известни отзвуци от чародействата на Верди“) от Каза Ронколе на Верди, по време на Фестивал Равена и излъчен по РАИ 1 е впоследствие, през есента дебютира в ролята на мисис Куикли въвФалстаф" с Фестивал Равена с Маестро Мути.

 

 

През 2018 г. в Палермо се изявява в “Девета симфония” на Бетховен, в “Коронационна меса“ и в “Реквием” от Моцарт в театро Политема и в Дуомо на Монреал при откриването на 55-то издание на международната седмица за свята музика. През 2015 г. Марцелина в "Сватбата на Фигаро" в оперния театър на Рим под режисурата на Джорджо Щтелер, възстановка на Марина Бианки, Мисис Куикли във алстаф" диригент Мастро Рикардо Мути в Равена и в Татро Кампоамор в Овиедо, режисьор Кристина Мадзавилани Мути; роля успешно изпълнена и в Лука, Пиаченца, Савона и в оперите на Реджо Емилия, Ферара и Анкона. През 2019 г. Азучена като дебют в "Трубадур" в оперния театър „Масимо Белини“ в Катания"Триптих" на Пучини в операта на Рим с режисьор Дамиано Микиелето и диригент Даниеле Рустиони. През юни "Сватбата на Фигаро" за Фестивала на двата свята в Сполето в ефир по RAI 5 с режисьор Джорджо Ферара и диригент Джеймс Конлон, а през юли е мисис Куикли във възстановките на  "Фалстаф" в Савонлина оперен фестивал във Финландия. През декември е мецосопрано и солист в "Седем испански песни“ на Мануел де Файя. През март е солистка контраалт в “Реквием“ от Моцарт в Сондрио. През юли 2018 г. бе солистка контраалт в “Малка тържествена меса“ от Росини в Трапани и после през август дебутира в "Реквием" от Верди в Античния театър на Сегеста. През октомври 2018 г. дебютира в ролята на Зита и лелята принцеса в „Диптих“ на Пучини в оперния театър Джилио на Лука с режисьор Денис Криеф, през май 2019 г. дебютира в ролята на Маделон в „Андре Шение“ в оперния театър „Верди“ в Триест, а през юли се завръща в ролята на Марцелина, концертен формат, с диригент Роикардо Мути в оперния театър Алигиери в Равена и в Аминторе Гали, оперния театър в Римини,  за да участва през август в гала концерта на Фестивала в Керсон и отново Зита и принцесата - леля при възстановките на „Диптих“ от Пучини в оперния театър Алигиери в Равена. Наскоро е участвала в концерт на неиздавани камерни арии на Пиетро Маскани в сътрудничество с „Фестивал Маскани“ в Ливорно и през октомври 2021 г. в ролата на принцесата - леля в Диптих, поставен на сцената на Таранто, продукция на TOF (Таранто оперен фестивал) . Пяла е  “Реквием“ на Верди с маестро Мути на Фестивала в Равена, Милано, Болоня и в оперния театър Гали в Римини с голям успех. Скоро ще пее, отново с маестро Рикардо Мути, Улрика в „Бал с маски“ в Токио, „Реквием“ от Верди в София и Сан Паоло Бразилия и на други места.

Виж всичко