Христина Станева

ЗАМ.-ДИРЕКТОР - АДМИНИСТРАТИВНИ ВЪПРОСИ

Христина Станева

Биография

Христина Станева има богат опит в организирането на културни събития.

Завършва магистратура „Международни отношения” в Софийския университет. Започва професионалната си кариера като Мениджър Събития в продуцентска компания, където скоро става Директор „Маркетинг и продажби”. През периода 2007-2013 промотира и организира някои от най-успешните концерти в България на популярни изпълнители като „Scorpions”, „Lord of the Dance”, Хулио Иглесиас, „Vienna Mozart Orchestra”, Найджъл Кенеди, Бонд и др.

Има опит в осъществяването на маркетингови и рекламни дейности – печатна реклама, външна реклама, социални мрежи, осигуряване на спонсорство, работа с корпоративни клиенти, развитие на публиката и т.н.

От 2013 година е заместник-директор „Административни въпроси” в Софийската опера и балет. Отговорностите й включват ръководство и контрол на билетната каса, продажби, отношения с корпоративни клиенти и спонсори, координация на маркетинга, рекламата и промоцията на предстоящите спектакли.

Разработва и осъществява собствена афишна колона на Операта (на ъгъла на ул. „Г. С. Раковски” и „Московска”). Инициира и ръководи организирането на Информационен център за публиката и подготвя персонала, ангажиран в него.

Участва активно в реализацията на значими проекти на Операта – гостуванията във Филипи, Гърция (2013) и Фюсен, Германия (2015), ежегодния летен фестивал „Опера в парка” и др.

Владее английски и ползва италиански.

Виж всичко