ТРИТЕ ФЕИ И СПЯЩАТА КРАСАВИЦА

мюзикъл от Димитър Костанцалиев

ТРИТЕ ФЕИ И СПЯЩАТА КРАСАВИЦА

Преглед

Подходящо за деца над 3 годишна възраст!
Цени за възрастен 15 лв., дете над една година 15 лв.

*************************************

ИЗПЪЛНЯВА ДЕТСКА ВОКАЛНО ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ – “ТАЛАСЪМЧЕ”

МУЗИКА: ДИМИТЪР КОСТАНЦАЛИЕВ
РЕЖИСЬОР: ТОДОР ЯНКУЛОВ
СЦЕНАРИЙ: ТЕОДОРА ПОПОВА
ХОРЕОГРАФИЯ: ЮЛИАНА ТОМОВА – МИЛЕВА
КОСТЮМИ: ЛЮБКА НЕДЯЛКОВА, ДИАНА ХРИСТОСКОВА И ДИДИ КАРТЕЛОВА

Напред към света на приказките!

Трите добри феи – Грация, Хармония и Емоция, идват при нас, за да ни заведат на място, изпълнено с чудеса – “Приказката за Спящата Красавица”.

Замък, Крал и Кралица, малка Принцеса и едно страшно проклятие, което тегне над нея.

Дали и този път Доброто ще успее да победи?

Мюзикълът "Трите феи и спящата красавица" – сценична адаптация по приказката на Шарл Перо, е в съзвучие с реалните проблеми на децата, за правото им на избор, за надеждите, разочарованията и амбициите на техните родители („орисници“).

Трудността на вокалните партии, хореографските фрагменти и актьорските задачи е амбициозна провокация за таланта и уменията на нашите възпитаници.

Сценичната адаптация по приказката на Шарл Перо, преразглежда изцяло темата за доброто и злото. Тук основните герои са трите феи, които даряват спящата красавица с „всичко“. Темата за личния избор и „какво да правим с живота си“ е изведена на първо място в либретото. В лицето на четвъртата фея - Амнезия, се явява възможността за преоценка и размисъл, за смисъла на човешкият живот; как да използваме уменията и таланта си, как да живеем достойно и да оставим нещо след себе си. Друга важна тема в мюзикъла е темата за огромната отговорност на днешните родители при възпитанието и отглеждането на своите деца. Чрез новото съдържание и  представяне на общочовешки ценности, целим преосмислянето и преоткриването им; приемането на другия, на различния от теб; правото му на личен избор.

Силата на любовта си остава основна тема и сюжетна линия на спектакъла. Именно любовта дава решение на този конфликт; тя е разковничето, което може да “помири” родителите и децата им. В духа на традиционните християнски добродетели любовта е онова, което пребъдва отвъд всичко тленно, отвъд всички житейски “успехи” и “провали”, отвъд нереализирани и реализирани амбиции, чувство за вина и усещане за смисъла на живота. Това осмисляне на ролята ни на тази земя присъства като финална поанта, представена в достъпна за децата форма.

Посланията на мюзикъла са колкото до самите деца, толкова и до техните родители. Предизвикателството към големите, способността да приемеш детето като пълноценна личност – нещо твърде трудно понякога.

В РОЛИТЕ: Александра Пеева, Борис Александров, Борис Макаров, Владимир Илисавский, Виолета Николова, Иван Радев, Йоана Гекова, Калина Христова, Мария Ангелова, Мартина Йосифова, Мила Шопова, Преслава Христова, Руслан Елизарьев, Цветелина Михайлова, Яна, Алексова,  Анастасия Халтъкова,  Даная Бояджиева, Елдара Колева, Елица Бояджиева, Йоана Ангелова, Леда Игнатович, Магдалена Попова, Мария Цоцоманска, Мария Дончева, Ния Славова, Ружа Лаловска, Таисия Жвакин.
 

ТРИТЕ ФЕИ И СПЯЩАТА КРАСАВИЦА 
 

Постановъчен екип

Димитър Костанцалиев
Музика и аранжимент

Димитър Костанцалиев

Тодор Янкулов
режисьор-постановчик

Тодор Янкулов

Теодора Попова
Сценарий

Теодора Попова

Участват