ДЕНЯТ НА ПРОШКАТА

мюзикъл от Димитър Костанцалиев

Времетраене 1:15
Изпълнява са на български език
ДЕНЯТ НА ПРОШКАТА

Преглед

Подходящо за деца над 3 годишна възраст!
Цени за възрастен 15 лв., дете 15 лв.
*************************************

По идея на поета Николай Милчев
Музика: Димитър Костанцалиев
Сценарий и Режисура: Тодор Янкулов
Аранжимент: Димитър Нинов, Димитър Костанцалиев
Вокален педагог: Димитър Костанцалиев
Текст на песните: Николай Милчев и Тодор Янкулов
Хореография: Юлиана Томова
Сценография и костюми: Рафаела Рафаелова и Ива Янкулова
Графичен дизайн: Яна Костанцалиева

Изпълнява: Детска Вокално-театрална формация „Таласъмче“

В ролите: Божана Янкулова, Дара Попова, Ема Макарова, Мария Лунин, Мария  Йосифова, Марина Христова, Невена Динева, Никола Петек, Никола Сапунджиев, София Микова, Теодора Гюровска, Ива Сомлева, Валентина Самарджиева, Вероника Пейкова, Рада Попова, Анастасия Халкова, Даная Бояджиева, Елица Бояджиева, Йоана Ангелова, Леда Игнатова, Магдалена Попова, Мария Цоцоманска, Ния Славова, Ружа Лаловска, Таисия Жвакина

Синопсис

„Историята, която ще ви разкажа, се случила в нощта преди Заговезни. Тогава хората по цялата земя пречистват домовете и душите си от зли сили и зли мисли. Та в този ден едно най-обикновено семейство...”

Така започва историята от мюзикъла „Денят на прошката”. В него вечната тема за доброто и злото се представя по различен начин – а именно, че злото е... непроявено добро.

До всеки човек има по един „таласъм”, който му създава препятствия, за да го накара да промени нещо в себе си – да започне да действа, да преодолее проблемите, да не се оплаква и да не обвинява другите за живота си. Да потърси промяна вътре в себе си, за да намери щастието.

Действието се развива в един обикновен дом, в едно обикновено семейство вечерта преди Заговезни, в Деня на прошката. Но едновременно с това едно друго семейство също празнува, на същото място, само че в един паралелен свят... семейството на къщните духове. Как съжителстват тези две семейства, невидими едно за друго?

Виж всичко