Вечният мюзикъл "Mamma Mia" на езерото Панчарево
23 юли 2021Lupa.bg / Марина Чертова

Вечният мюзикъл "Mamma Mia" на езерото Панчарево

Завладяващите песни на АББА ще ни потопят в невероятната история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров.

Сините води на езерото Панчарево ще се превърнат в тюркоазено гръцко море, а понтонът, на който се играят вълнуващите спектакли на Софийска опера ще придобие формата на романтичен остров. Не пропускайте вълнуващия мюзикъл "Mamma Mia", следващата седмица, всеки ден, от 28 юли (сряда) до 1 август (неделя), съобщават от Операта.

Завладяващите песни на "АББА" и либретото на Катрин Джонсън ще ни потопят в невероятната история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров, където изненадващите ситуации въвличат дори зрителите в комично-драматичния сюжет на спектакъла.

В брилянтната сценична версия на режисьора Пламен Карталов участват Весела Делчева като Софи, Людмила Козарева и Еделина Кънева като Дона, a ролята на Сам си поделят трима изпълнители - Владимир Михайлов, Кирил Иванов и Орлин Горанов. Александър Георгиев e в ролята на Бил, Симеон Владов и Николай Павлов играят Хари, Яница Маслинкова и Елена Стоянова-Александрова се превъплъщават в Таня, Силвана Пръвчева и Деница Шопова са в ролята на Роузи. Радослав Владимиров играе Скай, Боян Арсов и Калин Душков - Пепър, Георги Джанов е в ролята на Еди, а на сцената очаквайте още много блестящи артисти.

Маестро Пламен Карталов, превръща всички песни на АББА в театър на ситуации и сцени, в които публиката не стои безучастно, а взема роля в действието.

Всичко се развива много динамично с рефлексии, които подтикват зрителите да съпреживяват историята на героите. Преживяването е многопластово, тъй като спектакълът изисква от артистите да говорят, играят, пеят и танцуват с пълната си естественост и отдаденост, страст и професионализъм. Образите в режисурата правят характерите им силни, емоционално въздействащи, живи и съвременни.

Снимки: Марина Чертова

https://lupa.bg/news/