Стефани Кръстева ще бъде Татяна в „Евгений Онегин“
05 авг 2022kratkite.com

Стефани Кръстева ще бъде Татяна в „Евгений Онегин“

Операта „Евгений Онегин“ от Пьотр Чайковски ще бъде представена на фестивала „Музи на водата“.

Сопраното Стефани Кръстева ще се представи като Татяна.. В останалите роли са Атанас Младенов (Евгений Онегин), Хрисимир Дамянов (Владимир Ленски), Александрина Стоянова (Ларина), Весела Янева (за първи път в ролята на Олга), Ангел Христов (княз Гремин), Димитър Станчев (Зарецки) и Николай Войнов (Ротният).Румяна Петрова (Филипевна), Красимир Динев (Трике).

В постановъчния екип са диригентът Андрей Галанов и режисьорът – Вера Петрова. Музикалната и стилистична постановка е дело на Лариса Гергиева, а диригент на хора е Виолета Димитрова.

Стефани Кръстева изтъква, че обича да мечтае. Една от големите ѝ мечти е да изпълни ролята на Татяна от операта „Евгений Онегин“. В образа на Татяна тя вижда най-ценното човешко качество – добротата. Певицата благодари на Бог за таланта, с който я е дарил и за силата, и постоянството, които и дава, за да го развива.

Стефани Кръстева е родена в град Варна. Завършва Национално Училище по Изкуствата „Добри Христов” гр.Варна със специалност Класическо пеене. През 2017 завършва магистърска степен във вокалния факултет на НМА в класа по класическо пеене на доц. Иванка Нинова и в класа по актьорско майсторство на акад. Пламен Карталов.

Участва в операта „Бастиен и Бастиена” от В. А. Моцарт в ролята на Бастиена, „Сестра Анджелика“ от Дж. Пучини, в ролята на Долчина, както и в детските опери „Червената Шапчица” в ролята на Червената Шапчица и „Котаракът в Чизми” в ролята на Принцесата.

Певицата е лауреат в „Първи Международен Конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството“ – Варна. Лауреат във „Фестивал на руския класически и съвременен романс – Балканская Романсиада” , участие във финала на конкурса в Москва, както и професионален запис в първо студио на Българско Национално Радио. Лауреат в Международен младежки фестивал „Славянски звън” – Първа награда.
„Евгений Онегин“ ще бъде на 14 август на езерото Панчарево

http://kratkite.com