Соня Йончева в „Бохеми“ – великолепна, ослепителна, въздействаща... (ВИДЕО)
28 фев 2024БТА/ Даниел Димитров

Соня Йончева в „Бохеми“ – великолепна, ослепителна, въздействаща... (ВИДЕО)

Великолепна. Въздействаща. Ослепителна. В чудесна форма. Силна. Драматична. Неповторима. Това са само част от коментарите, които се чуваха след първото участие на Соня Йончева в цялостен спектакъл на сцената на Софийската опера.

Спектакълът „Бохеми“ от Джакомо  Пучини на 29 февруари беше многократно прекъсван от аплодисментите на публиката, а на финала овациите продължиха повече от десет минути.

Мимѝ е една от коронните роли на Соня Йончева, която я отвежда на най-престижните сцени в света. С този образ дебютира в Метрополитън опера през 2014 г. Следват Парижката опера, Миланската скала, Щатсопер Берлин, Баварската опера в Мюнхен...

Световната критика определя изпълнението на Йончева като „съвършената Мимѝ“ и акцентира на нейния богат тембър, искрящи височини и перфектно актьорско присъствие.

С възторг беше посрещнато участието на арменския тенор Липарит Аветисян като Рудолф. На сцената бяха също Веселин Михайлов като Марсел, Антон Андреев като Шонар, Божидар Божкилов като Колин и Станислава Момекова като Мюзета.

Диригент бе Боян Виденов. Негова е заслугата за този първи гастрол на Соня Йончева в Софийската опера.

Репортер – Даниел Димитров
Оператор– Любен Младенов
Монтаж – Валя Ковачева