Софийската опера в сътрудничество със Zonta Club of Saint Sofia поднесе като подарък “Вълшебната флейта” от Моцарт
18 май 2022Софийска опера и балет

Софийската опера в сътрудничество със Zonta Club of Saint Sofia поднесе като подарък “Вълшебната флейта” от Моцарт

Съпричастни към тежката ситуация на всички бежанци от Украйна, които намират убежище в България, Софийската опера в сътрудничество със Зонта Клуб Света София поднесе като подарък представлението “Вълшебната флейта” по музика на Волфганг Амадеус Моцарт във версия с разказвача Татяна Животова на украински език. Украинката Татяна Животова от два месеца е член на артистичните екипи на Софийската опера и специално посрещаше гостите в украинска носия. Тя поднесе музикално изпълнение като подарък на известна украинска песен, под съпровода на брат си, също намерил убежище в България.

Представлението започна с приветствени думи на Акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет и завърши със специални подаръци за малките гости, осигурени от Зонта клуб Св. София.

Водени от силната вяра, че изкуството не само обединява, но и лекува човешката мъка и нещастие, а също така се явява като носител на надеждата в доброто и красивото в живота, смятаме че подобна инициатива може да даде възможност на тези хора да избягат за миг от трудната действителност, в която са поставени.