„Шрек“ отново на сцената на Софийската опера
14 окт 2021в-к. "24 часа"

„Шрек“ отново на сцената на Софийската опера

Мюзикълът "Шрек"
Снимки: Софийска опера и балет


На 30 октомври от 11 часа и от 19 часа приятелите на жанра мюзикъл ще могат да гледат отново оригиналната Бродуейска продукция „Шрек“ на сцената на Софийската опера. Гост-режисьор на мюзикъла е американецът Уест Хайлър по музика на Джанин Тезори и стихове на Дейвид Линдзи - Абер. Тезори е най-уважавания театрален композитор жена в историята, с пет Бродуейски мюзикъла и пет номинации за наградите „Тони“. През юли 2019 г. Тезори направи премиера на операта си „Блу“ (либрето: Тейзуел Томпсън) на фестивала „Глимърглас“ в Купърстаун, щата Ню Йорк.

Уест Хайлър е поставял впечатляващи заглавия, сред които – „Цирк дьо Солей“ (Бродуей/Германия), „Малкият принц“ (Полша),, „Големият ябълков цирк“ (Линкълн център, Ню Йорк), „Панда“ (Национален театър - Пекин), кукления мюзикъл „Авеню Q“ (Столичен куклен театър, София, отличен с наградата ИКАР) и др. Бил е гост-режисьор на Шекспировия фестивал в Грейт Ривър, Нюйорския музикално театрален фестивал, Националния театър на Луисвил Арс Нова и др.

Каква е тайната на симпатичното чудовище Шрек, която той пази, за да изпълни обещанието си - да върне у дома изгонените от кралството приказни герои? Ще може ли да спечели любовта на принцеса Фиона, която е в плен от дракон в охраняван замък? Каква ще е развръзката публиката ще научи на посочените дати, на финала на изключително атрактивния сюжет! Преводът на мюзикъла е на Лора Димитрова, Мирослав Димов и Борис Панкин.
Популярният в цял свят мюзикъл „Шрек“ е подходящ за деца и възрастни.
В главните роли :

„Шрек“ отново на сцената на Софийската опера

Шрек - Константин Икономов (11ч.), Атанас Йонков (19 ч.)
Фиона- Кръстина Кокорска (11 ч.), Весела Делчева (19 ч.)
Магарето - Цветелин Павлов (11ч.), Боян Арсов (19 ч.)
Лорд Фаркуад - Камен Асенов (11 ч., 19 ч.)
Ламята - Весела Янева ( 11 ч, 19 ч. )
Диригент: Игор Богданов
Сценограф - Чарлз Мърдок Лукас
Костюми - Уитни Локър
Хореография - Риолина Топалова
Не пропускайте „Шрек“ на 30 октомври в Софийската опера и балет!

„Шрек“ отново на сцената на Софийската опера

„Шрек“ отново на сцената на Софийската опера

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10289616