Опера във водата
09 юли 2021БТВ

Опера във водата

Операта ''Жената от езерото'' на Росини за първи път в България. На откритата сцена на езерото Панчарево спектакълът ще даде началото на второто издание на "Музи на водата" - Фестивала за опера и балет на открито. Тази година той ще се проведе върху 80-тонен понтон. Трудно ли е да се играе на такава сцена, разказва Мария Радоева, която влиза в ролята Елена в операта на Росини:

„Трудно е, но аз съм артист, който обича трудностите, предизвикателствата, това ме кара да съм много по-събрана, концентрирана и да откривам  в себе си тези проценти, които са над 100%. Сюжетът е сложен, драматичен, лиричен, всичко се завързва около моя персонаж, който е една много красива силна жена, в която са влюбени трима мъже, ако не и повече и оттам нататък започва едно приключение“.

„Насила е принудена да се ожени за вожда на клановете на планинците и по този начин тя или ще губи, или ще печели битката си за любов, или за дълг“, допълни акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и режисьор на "Жената от езерото".

Любов, ревност, ярост – това са само част от емоциите на сцената.

До 19 септември на сцената на езерото Панчарево ще бъдат представени заглавия като "Аида", мюзикълите "Мама Мия" и "Шрек", а сред балетните заглавия са „Лебедово езеро“ и „Дон Кихот“.

Репортаж на БТВ.