Райнер Финеске Президент на RWV International
07 юли 2023Софийска опера и балет

Райнер Финеске Президент на RWV International

Берлин,
01.07.2023

Дами и господа,
скъпи приятели на музиката на Рихард Вагнер,

За пореден път Софийската опера, с директор проф. Пламен Карталов, организира своя фестивал „Рихард Вагнер“ с изключителен успех и голямо търсене и ентусиазъм от страна на публиката.

Дните на Вагнер тази година ще се проведат от 8 до 30 юли, а сърцето на тези празници ще бъде една нова постановка на „Пръстена на нибелунга“.

Като Международна асоциация „Рихард Вагнер“, ние сме много щастливи от големия ангажимент на Софийската опера и нейния генерален директор Пламен Карталов, които изковаха нов „Пръстен“.

Тетралогията ще бъде представена наред с още три произведения на Рихард Вагнер – „Тристан и Изолда“, „Парсифал“ и „Летящият холандец“.

Преди всичко ние сме възхитени от забележителното качество на певците, постановките и музикалното равнище на оперния театър.

Софийската опера е един от малкото оперни театри в света, които популяризират творчеството на Рихард Вагнер с голямо въодушевление и устрем.

Пожелавам на проф. Пламен Карталов и целия му екип успех и на добър час!!!

За мен лично е особено голямо удоволствие, че фестивалът „Вагнер“ намери своите приятели и гости много добре в нашата глобална общност на почитатели на Вагнер.

Райнер Финеске
Президент на RWV International

Rainer Fineske President of RWV International