OperaVision ще излъчи "Атила" на Софийската опера
16 мар 2021OPERAWIRE - By Francisco Salazar

OperaVision ще излъчи "Атила" на Софийската опера

Франсиско Салазар

OperaVision ще представи постановката "Атила" на Софийската опера и балет.
Операта ще бъде излъчена на 19 март в постановката на Пламен Карталов на историческата крепост Царевец във Велико Търново.
Съставът в това историческо представление от 2011 г. включва баса Орлин Анастасов в главната роля, Радостина Николаева в ролята на Одабела, Венцеслав Анастасов – Ецио, Даниел Дамянов – Форесто, Димитър Станчев – Леоне, и Пламен Папазиков – Улдино. Диригент на представлението е Алесандро Санджорджи.

Представлението на "Атила" на Софийската опера е едно от заглавията за март на OperaVision, които включват още концерт на Щраус, “Pelleas et Melisande,” “La Voix humaine,”  и “L’Heure espagnole”.
Стрийминг услугата е безплатна в официалния уебсайт на OperaVision, който е проект, "подкрепен от програмата "Творческа Европа" на Европейския съюз. OperaVision надгражда успеха на Opera Platform с повече участващи оперни компании от повече държави под редакторското ръководство на "Опера Европа", европейската асоциация на оперни театри и фестивали.

OperaVision обединява 30 партньори от 18 страни и ви кани да пътувате и откриете разнообразието на операта, откъдето пожелаете и когато пожелаете.

https://operawire.com/operavision-to-stream-sofia-operas-attila/