Операта "Пепеляшка" на 6 февруари от 19:00 часа на сцената на Софийската опера!
08 яну 2022Софийска опера и балет

Операта "Пепеляшка" на 6 февруари от 19:00 часа на сцената на Софийската опера!

Магия в Операта през февруари 

Приказният сюжет на операта "Пепеляшка" ще бъде представен на 6 февруари от 19:00 часа на сцената на Софийската опера!

За основа на своето произведение всепризнатият майстор на комичните опери Джоакино Росини използва либретото на Джакопо Берети, в основата на което е едноименната приказка на Шарл Перо. История, която пренася зрителя в Салерно, Сицилия, където в средата на XVIII век в замъка на дон Манифико, дъщерите му и доведената им сестра Пепеляшка се борят за любовта на принц Рамиро.

Как ще завърши тази история и през какви перипетии ще преминат героите на публиката ще разкажe чешката солистка Естер Павлу в ролята на Пепеляшка и солистите на Софийската опера и балет.

Естер Павлу е позната на мелмоманите в родната си Чехия, където участва в различни спектакли в театрите в Прага и Пилзен. Кариерата и включва и участие в концертното изпълнение на „ Какво живеят мъжете ” от Бохуслав Мартин, продукция номинирана през 2015 година за Международната оперна награда, а записът на произведението е отличен с Чешката музикална награда - Anděl - за най-добър класически запис.

Заедно с Естер Павлу, публиката на Софийската опера и балет ще може да се наслади и на изпълненията на артистите: Хрисимир Дамянов /Дон Рамиро/, Атанас Младенов /Дандини/, Николай Петров /Дон Манифико/, Милена Гюрова /Клоринда/, Благовеста Мекки-Цветкова /Тисбе/ и Стефан Владимиров /Алидоро/. Очакваме ви!

Диригент Жорж Димитров
Режисьор Вера Петрова

Запазете своите билети тук: https://www.operasofia.bg/repertoire/433