Олга Михайлова-Динова – 30 години на сцената на Софийската опера
09 яну 2022в-к. "24 часа"

Олга Михайлова-Динова – 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова – Динова завьршва ДМА «Панчо Владигеров» през 1992 годона в класа на проф. Сима Иванова. На 1 април 1992 е дебютният й спектакьл «Севилският бръснар» на сцената на Националния театър, в ролята на Розина, под диригентството на Борис Хинчев, режисьор проф. Павел Герджиков.

Участва по-късно в „Севилският бръснар“, постановка на Пламен Карталов, както и в други негови постановки. В Софийската опера тя пее в: «Сватбата на Фигаро», «Италианката в Алжир», «Дон Карлос», «Норма», «Набуко», «Силата на съдбата», «Роберт Дявола», «Вертер» и др.

Изнася концерти и самостоятелни камерни концерти с испанска, френска, италианска, немска, българска музика.

Участва в «Кармен», «Трубадур», «Селска чест» и други опери на оперните сцени в Русе, Варна, Бургас и извън страната.

Солистка в Музикалния театър «Стефан Македонски».

На 21 януари певицата ще се представи в ролята на Адалджиза от операта „Норма“ на Винченцо Белини, с която ще отбележи 30 годишния си юбилей на сцената на първия ни оперен театър.

Режисьор на постановката е Уго де Ана. „Норма“ е смятана за един от образците на жанра белканто, като най-известна е сопрановата ария от първо действие „Casta diva“.

На 21 януари в „Норма“ участват и: Даниел Дамянов, Петър Бучков, Радостина Николаева, Иванка Нинова, Красимир Динев.

Диригент ще бъде Франческо Ди Мауро

Да пожелаем успех на «Норма» на 21 януари от 19 часа и още дълги години участия на Олга Михайлова-Динова в Софийската опера!