Хиляда ученици от Перник гледаха "Клетниците" в Софийската опера
01 мар 2021ЕВРОКОМ

Хиляда ученици от Перник гледаха "Клетниците" в Софийската опера

На 10 януари 2020г. хиляда ученици от Перник пристигнаха в София с двадесет автобуса, за да видят известния мюзикъл "Клетниците", който се игра от 11:00 часа в Софийската опера и балет.

С учениците беше и заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев. Преди представлението той благодари от сцената на театъра на директора Пламен Карталов за поканата и за оказания прием, на артистите и на целия състав, който участва в прочутия мюзикъл.

Светослав Лазаров, диригент на спектакъла, поздрави младата публика, ученици от основните училища "Георги Сава Раковски", "Кракра Пернишки", "Алеко Константинов", "Св. Св. Кирил и Методий", от професионалните гимназии "Св. Иван Рилски", "Христо Ботев", "Арх. Йордан Миланов", "Мария Кюри", от профилираните гимназии "Христо Смирненски" и "Симеон Радев", от спортното училище "Олимпиец" и др.

Присъстваха и ученици от пернишките села Ярджиловци, Драгичево, Рударци и Кладница и др.

„Най-популярният мюзикъл в света – „Клетниците“, триумфира и в душите на децата от Перник“, заяви академик Пламен Карталов. Той сподели, че за него това е най-голямата награда – да види радост и благодарност в очите на толкова много деце.

След представлението децата се качиха на сцената и се запознаха с актьорите  Владимир Михайлов, Орлин Павлов, Паолина Малешкова, Вениамин Димитров, малките Анжелина Денчева и Антон-Марио Петров, които бяха Гаврош и Козета, и им благодариха за чудесното изпълнение.

Ръководството на първия ни оперен театър изказва своята благодарност на Красимир Димитров, дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община, за спокойното придвижване на хилядата ученици.

 

https://eurocom.bg/new/53775-hiliada-uchenici-ot-pernik-gledaha-kletnicite-v-sofiiskata-opera