Главен герой: Софийската опера и балет
17 юли 2020БНР

Главен герой: Софийската опера и балет

Софийската опера не само първа в света се осмели да отвори врати, но в момента изнася представления на цели 6 сцени, три от които на открито. В дните на изолация операта подари своите спектакли онлайн, където над 500 хиляди зрители са гледали различни продукции на Операта.

В момента Софийската опера и балет съумява да бъде на три открити сцени: в парка на Военната академия приобщава най-малките, детската публика, към красотата на оперното изкуство.

Спектакли се играят на римския площад в киноцентъра в Бояна. Там публиката може да види „Риголето“, „Тоска“, „Атила“, „Норма“, „Дон Карлос“ и „Кармен“.

А в рамките на фестивала "Мyзи на водата" в Панчаревското езеро ще се представят обичани спектакли на Операта като "Mamma Mia!", "Рейнско злато", "Зобра гъркът" "Кармина Бурана" и "Лебедово езеро".

Двигателят зад всички тези креативни решения операта да намира пътя си до публиката и да приобщава нови почитатели е акад. Пламен Карталов.

Със заслужена гордост той заявава, че по отношение на оперното изкуство Софийска опера и балет е на световно равнище и не просто не изостава от тенденциите, а чертае нови посоки за развитие и начини за приобщаване на публики с артистичности и талант.

Чуйте акад. Пламен Карталов - гост на рубриката "Главен герой" на "Нашият ден".

https://bnr.bg/post/101311905/plamen-kartalov