Богата програма за децата предлага фестивалът "Опера в парка"
16 юни 2020Софийска опера и балет

Богата програма за децата предлага фестивалът "Опера в парка"

Приказни истории и интересни срещи обещава на своите малки почитатели Софийската опера и балет от 19 юни до 26 юли, със специално подготвената за тях програма, в рамките на вече традиционния фестивал „Опера в парка" на Военната академия "Г. С. Раковски".

Началото ще бъде дадено на 19 юни, петък от 10 часа със спектакъла „Вълшебната флейта“ от Волфганг Амадеус Моцарт - адаптирана версия за деца. Приказката, носеща радост, светлина и оптимизъм и разказваща за сблъсъка между доброто и злото,   за приятелството и любовта ще представят артистите: Димитър Станчев, Калин Душков, Диана Василева, Силвия Тенева, Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Румяна Петрова, Александър Георгиев, Ива Бизева, Красимир Динев и диригентът Жорж Димитров.

На 20 и 28 юни от 11 часа, малчуганите ще могат да научат повече за историята на „Трите прасенца“, която ще им бъде разказана от артистите: Вихра Смилкова, Рада Тотева, Калин Душков, Илия Илиев, Елена Стоянова, Александра Носикова, Георги Джанов, Георги Георгиев. Заедно с диригента Стефан Недялков те ще представят приказка, в която прасенцата са артисти, които пеят, играят, танцуват и свирят в първата част, а във втората започват перипетиите им след срещата с вълка, който накрая получава своя урок, заради това, че преследва Пуф, Паф и Пиф.

Приключенията на друг приказен герой – Мечо Пух, малките почитатели на Софийската опера ще могат да видят в едноименния спектакъл на 21 юни от 11 часа, когато диригентът Стефан Недялков и артистите: Георги Джанов, Силвана Пръвчева, Елена Стоянова, Никола Попов, Рада Тотева, Анна Гавраилова и  София-Никол Талева, ще разкажат на децата по подходящ начин историята на Мечо и приключенията, които той има с приятелите си:  Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Бухалът, Йори и приказните цветя.

Спектакълът „Веселите малчугани” ще отвори завесата за приказните сюжети, разиграни с музиката на Моцарт, Хумпердинк, Шуберт, Менделсон, Вебер, Росини, Чайковски, Добри Христов на 26 юни и 27 юни от 10 и от 11 часа. Диригент на спектакъла е Стефан Недялков.  Участват:   Александра Носикова, Анна Вутова-Стойчева, Георги Джанов, Ива Бизева, Калин Душков, Лора Илиева, Мариана Цветкова, Никола Попов, Рада Тотева.

Цялата програма на фестивала "Опера в парка" можете да следите на фейсбук профила и на сайта на Софийската опера и балет.

Билетите  са в продажба  на касата на Софийската опера и балет, както и онлайн на сайта и в мрежите на EasyPay и Eventim.bg в цялата страна.

Проектът се реализира под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, в рамките на програмата "Опера в парка" и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.".