ВЛАДИМИР СТОЯНОВ ПОДАРИ ВЪЛНУВАЩО „НАБУКО” В СОФИЯ
28 мар 2014

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ ПОДАРИ ВЪЛНУВАЩО „НАБУКО” В СОФИЯ

Триумф и на втория от спектаклите в цикъла “Tutto Verdi” на Софийската опера и балет

Безброй спонтанни викове „Браво” и продължителни минути аплаузи съпътстваха концертното изпълнение на „Набуко” с участието на прочутия ни баритон Владимир Стоянов и на световния бас Карло Коломбара. Второто заглавие в цикъла “Tutto Verdi” със специалното участие на Стоянов предизвика бурно одобрение и възторг, а спектакълът, посветен на 100-годишнината от рождението на легендата Борис Христов, бе на изключително високо ниво.

Публиката оцени класата на спектакъла още в началото, като изпрати възторжено увертюрата на третата опера на Верди и дълго аплодира ариите и ансамблите, както и участията на хора на операта. С нестихващи викове „Браво” зрителите поощряваха „надпяването” на сцената на Софийската опера и балет между Стоянов (Набуко), Коломбара (Захария) и останалите солисти. С безупречната подкрепа на оркестъра под палката на Ерих Вехтер спектакълът набираше скорост с всяка изминала минута за огромно удоволствие на зрителите.

Високият градус, който представлението достигна още в първата си част, продължи да се покачва след антракта, когато Стоянов и Коломбара демонстрираха по най-категоричен начин качествата, които ги правят търсени на най-авторитетните сцени по цял свят. Достойно им партнираха Баясгалан Дашням (Абигаил), която за пореден път доказа защо повече от 10 години има тази роля в репертоара си, Цвета Сарамбелиева (Фенена), Красимир Динев (Измаел), Ангел Христов (Върховният жрец), Пламен Папазиков и Силвана Пръвчева. Публиката често нямаше търпение да дочака оркестровите финали на изпълненията и ги заглушаваше с викове „Браво” и с енергични аплаузи.

Прекрасното изпълнение на „Набуко” завърши с близо 20-минутни възторжени ръкопляскания на крака от цялата зала.