„КОНЦЕРТИ ЗА БЕБОЦИ“ ВЛЯЗОХА В РЕПОРТАЖ НА ТУРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ
02 мар 2014

„КОНЦЕРТИ ЗА БЕБОЦИ“ ВЛЯЗОХА В РЕПОРТАЖ НА ТУРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ

„Концертите за бебоци“ – актуалният като посещаемост и интерес хит на Софийската опера и балет, ще бъдат отразени с 4-минутен репортаж от турската държавна телевизия „TRT Turk“. Екип на телевизията, която се гледа по целия свят, посети концерта на 2 март и ще излъчи репортажа в програмата за култура от света „Девриалем“. Тя е в ефир всеки делничен ден от 15.30.

Кореспондентката на турската телевизия за България Севда Дюкянджи сподели, че се е развълнувала до сълзи от видяното и че съжалява, че нейната дъщеря е надхвърлила възрастта за посетители на тези концерти. „Ще я доведа на предстоящата на 20 март премиера на „Пепеляшка“ от Росини“, увери Севда. Тя разговаря с много родители на бебоци след края на концерта.

Таткото на едногодишните близнаци Мартин и Александра разказа как и двамата са се забавлявали много по време на първото им посещение в Операта. Пред камерата на „TRT Turk“ същото каза майката на едногодишния Емануел. Сред интервюираните бе и обичаната актриса Илка Зафирова, която бе довела двегодишната си внучка София за пръв път на такъв концерт.

И на втория мартенски ден Баба Марта лично уважи най-малките зрители на Софийската опера и балет. Нейните асистенти – младите изпълнители в концерта, зарадваха децата с мартенички. Специалната програма за началото на първия пролетен месец включваше много изненади. Режисьорът Юлия Кръстева уверява, че новостите в „Концерти за бебоци“ няма да спират.