21 фев 2014

Бразилското сопрано Даниела Карвальо ще дебютира като Лиу в „Турандот“ - newsart.net 21.02.2014

 

От 21 до 23 февруари, в Софийската опера и балет предстоят три представления на "Турандот" от Пучини, с диригент Иван Ангелов и режисьор Пламен Карталов.

На 21 февруари в ролята на Лиу ще гостува известната бразилска певица Даниела Карвальо.

В спектакъла на 22.02 зрителите ще видят големия тенор Камен Чанев в ролята на Калаф.

На 22.02. в ролята на Лиу ще дебютира Силвия Тенева.

Бразилското сопрано Даниела Карвальо ще дебютира като Лиу в „Турандот“ на 21 февруари на сцената на Софийската опера и балет. Родената в Рио де Жанейро изпълнителка е пяла ролята, но в концертна версия в Ню Джърси и много се вълнува от първото си участие в спектакъл на творбата на Пучини на сцената на Софийската опера и балет.
Завършила е пеене в „Манхатън Скул ъф Мюзик“ в САЩ, където живее от 16 години. Дебютира с рецитал на сцената на „Карнеги хол“ в Ню Йорк като победителка в конкурса Artists International Competition. Даниела Карвальо е адмирирана от критиците заради нейния „тъмно- винен изразителен глас” в съчетание с неповторимото й сценично присъствие. Даниела има богато присъствие в музиката, театъра и танца, с отличителните характеристики на изразено ангажиран артист. Много и различни са участията й в родната Бразилия - Герхилде от „Валкюра” в Рио де Жанейро, Амелия от „Бал с маски” в Оперния фестивал „Амазон”, Тоска с оркестъра на щата Серзипи, участия в опери на Стравински, Пучини и Бизе в Сао Пауло. Пяла е на сцени в Италия и Австрия. Участието й в постановката на Пламен Карталов на „Турандот“ е дебют на Даниела Карвальо на сцената на Софийската опера и балет.
 

Източник: 
newsart.net