19 яну 2014

"Аида" с Баясгалан Дашням и Камен Чанев - 09.01.2014

На 8 февруари, от 11 часа, Софийската опера и балет представя знаменитата опера на Верди „Аида”. Билетите се продават с 50 % намаление: за ученици, студенти и пенсионери.

Почитателите на Верди, ще могат да видят известното сопрано Баясгалан Дашням за първи път в ролята на Аида.

Баясгалан е родена в Улан Батор, Монголия . Завършва Държавната музикална академия „Панчо Владигеров”в София и майсторските класове на Гена Димитрова. От 2002 г. е солист на Софийска опера и балет. Притежава богат оперен репертоар. Гастролира на много оперни сцени в Европа, Азия, Израел и др. За свои роли е носител на редица отличия.

В ролята на Радамес гостува тенорът Камен Чанев. Тенорът ще влезе в ролята на Радамес на 8 февруари от 11 часа и на 11 февруари, от 19 часа.

Чанев е един от певците, които продължават да затвърждават славата на оперния талант на българите. Свободен по дух, той не желае да се обвързва с нито един оперен театър. Камен работи във Виена, но е търсен от най-големите оперни сцени. Тенорът е благодарен на Софийската опера и балет, от чиято сцена стартира кариерата му.

Почитателите на тенора ще могат да се срещнат с изкуството му и на 22 февруари, от 19 часа, в ролята на Калаф, от „Турандот” на Пучини.
На 08.02 от 11 часа, в „Аида”, с ролята на Амонасро ще гостува и баритонът Владимир Петров. Той впечатли меломаните на премиерните спектакли на „Травиата”.

Владимир Петров ще играе Амонасро и на 09.02. от 16 часа.

В „Аида”, на 08.02, от 11 часа, участват и известните солисти на Софийската опера и балет”: Петър Бучков, Гергана Русекова, Ангел Христов, Хрисимир Дамянов, Силвана Пръвчева и др.

Диригент: Ерих Вехтер, Режисьор: Уго де Ана