Отзвук от турнето на Софийската опера в Япония - БНР, Автор Росица Кавалджиева
31 окт 2018

Отзвук от турнето на Софийската опера в Япония - БНР, Автор Росица Кавалджиева

От 5 до 17 октомври трупата на Софийската национална опера и балет осъществи седмото си успешно турне в Япония със спектакли на оперите „Кармен“ от Бизе и „Турандот“ от Пучини.

„Истински се забавлявах. Гледах за първи път спектакъл на Софийската опера преди 14 години и се възхитих. Вашата „Кармен“ е фантастична, уникална! Оркестърът, певците – ненадминати са! Затова си облякох специално кимоно от чиста коприна...

Снимка

Поздравление за успеха ви!
Бяхте страхотни! Много беше приятно да видим представянето ви! Винаги сме щастливи да ви видим на тази сцена! Елате отново, ще ви очакваме с нетърпение!

Днешната продукция беше впечатляваща, уникална продукция. Много се радвам, че успях да я видя! Беше много силна, ярка, много съм щастлив. Искам да Ви видя следващия път! Браво, Софийска национална опера!“ споделят зрители след спектакъла на „Кармен“ на 5 октомври в зала „Бунка Кайкан“ в Токио.

Снимка


Чуйте в звуковия файл разказа на репортера от bTV Радиана Божикова за първите спектакли в Токио от турнето на Софийската опера в страната на Изгряващото слънце – в интервю в предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“.

Разговор на Росица Кавалджиева с Радиана Божикова

Автор:


http://bnr.bg/horizont/post/101038294