„ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА” ОТНОВО НА СОФИЙСКАТА СЦЕНА ПРЕЗ ЮЛИ 2014
07 яну 2014

„ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА” ОТНОВО НА СОФИЙСКАТА СЦЕНА ПРЕЗ ЮЛИ 2014

Софийската опера пуска билетите за

Sofia Summer Wagner Week на Ивановден

 

За втори път софийската публика и много гости от чужбина ще могат да се насладят на хитовата постановка на Пламен Карталов на тетралогията на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга” по време на Летния оперен фестивал (Sofia Summer Wagner Week) 2014 от 23 до 29 юли 2014 г.

Цикълът бе представен с изключителен успех за първи път у нас и на Балканите през юни 2013 по повод 200 години от рождението на Рихард Вагнер.

РЕЙНСКО ЗЛАТО – 23 юли

ВАЛКЮРА – 24 юли

ЗИГФРИД – 26 юли

ЗАЛЕЗЪТ НА БОГОВЕТЕ – 29 юли

Постановката е дело на режисьора Пламен Карталов. Художник е Николай  Панайотов, а мултимедията е с автор Георги Христов.

Съставът от изпълнители в тетралогията на Вагнер на софийска сцена е изцяло български, като са подбрани 52-ма от най-добрите български оперни певци. Специално за изпълнението на цикъла от четири опери бяха закупени различни нови инструменти за оркестъра, сред които и специфичните Вагнерови туби.

Билетите за новото изпълнение на „Пръстенът на нибелунга” се пускат в продажба от 7 януари 2014 г., вторник, на цени от 10 до 100 лева. Целият цикъл се продава с намаление от 20%. Билети за Sofia Summer Wagner Week 2014 могат да се закупят на касата на Софийската опера и балет, ул. „Врабча” 1, в разпространителската мрежа на Eventim и online на www.operasofia.bg.

„ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА” – Рихард Вагнер
Участват:

Атанас Младенов, Ангел Христов, Бисер Георгиев, Баясгалан Дашням, Благовеста Мекки-Цветкова,  Доротея Доротеева, Даниел Острецов, Димитринка Райчева, Елена Механджийска, Ирина Жекова, Ина Петрова, Йорданка Дерилова, Костадин Андреев, Красимир Динев, Любов Методиева, Мариела Александрова, Милена Гюрова, Маргарита Дамянова, Мартин Илиев, Мариана Цветкова, Мартин Цонев, Николай Петров, Петър Бучков,  Пламен Папазиков,  Румяна Петрова,  Стефан Владимиров,  Силвана Пръвчева, Светозар Рангелов,  Флора Търпоманова, Цветана Бандаловска ,Цвета Сарамбелиева

 

„ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА” – Рихард Вагнер
Постъновъчен екип:

Режисьор - Пламен Карталов

Диригент - Ерих Вехтер

Художник - Николай Панайотов

Режисьор мултимедия - Вера Петрова

Художник мултимедия - Георги Христов

Хормайстор - Виолета Димитрова

Художествено осветление - Андрей Хайдиняк

Музикална Подготовка - Рихард Тримборн