ЧИНЦИЯ КИАРИНИ /ИТАЛИЯ/ ГОСТУВА КАТО ЕБОЛИ В „ДОН КАРЛОС” НА 24.01
07 яну 2014

ЧИНЦИЯ КИАРИНИ /ИТАЛИЯ/ ГОСТУВА КАТО ЕБОЛИ В „ДОН КАРЛОС” НА 24.01

Мецосопраното специализира при Райна Кабаиванска

Мецосопраното от Италия Чинция Киарини ще гостува като принцеса Еболи в спектакъла на „Дон Карлос” от Дж. Верди на 24 януари от 19.00. Това е първото гостуване на изпълнителката в спектакъл на сцената на Софийската опера и балет след участието й в Гала концерта на Майсторския клас на Райна Кабаиванска през 2013 г.

Родена в Рим на 12.05.1986 г., от малка започва да учи цигулка, а след това и пеене при италианското мецосопрано Сузана Анселми. Постъпва в Римската музикална академия „Санта Чечилия”, която завършва през 2010 г. Чинция Киарини усъвършенства вокалната си дарба с тенора Ернесто Веронели и участва в множество майсторски класове на Карло Гуелфи, Даниела Барселона, Алфонсо Антониоци, Марко Берти, Инес Салазар, Роландо Панераи и други.

През май 2011 участва в образователния проект „Училището в операта” на „Театро дел Опера ди Рома”. През юли същата година печели Международния оперен конкурс в Маракеш, финалист е в конкурса „Citta di Bologna”.

Киарини е отличена на Международния конкурс за опера „Деива Марина” от жури, председателствано от сопраното Луиза Мараляно, а също така е финалистка на конкурсите „Чита ди Болоня” и на Международния конкурс „Илика” през 2012 г.  През януари 2012 г. дебютира и печели награда в Конкурса за млади оперни певци AsLiCo – Италия. По линия на състезанието следват поредица концерти в „Grand Theatre” – Пекин.

От 2013 г. продължава обучението си с Райна Кабаиванска в курсовете й в Академия Chigiana – Сиена, в Нов Български университет - София и в Консерваторията Vecchi Tonelli – Модена.