ВЛАДИМИР ПЕТРОВ – ОТНОВО ЖОРЖ ЖЕРМОН В „ТРАВИАТА“
28 дек 2013

ВЛАДИМИР ПЕТРОВ – ОТНОВО ЖОРЖ ЖЕРМОН В „ТРАВИАТА“

Баритонът Владимир Петров, който впечатли меломаните на премиерните спектакли на „Травиата“ с убедителната си интерпретация на Жорж Жермон, отново ще гостува в постановката на 3 и 4 януари от 19.00 ч. и на 5 януари от 16.00 ч.

Народният артист на Беларус Владимир Петров излиза на сцената на Болшой театър през 1992 г. Благородният му тембър, красотата и силата на неговия глас, аристократичният облик в съчетание с таланта за сценично превъплъщение – всичко това допринася за бързия успех на артиста и възторжения му прием сред публиката и критиката.

      

Владимир Петров е лауреат на няколко престижни международни  конкурса за певци, сред които Първият международен конкурс за оперни певци на името на Николай Римски-Корсаков в Санкт Петербург (1994), Международният конкурс за оперни певци „Борис Христов” в България (191916), Конкурса за оперни лауреати в Монте-Карло “Voice Masters 1997”.

     

Сред образите, с които се представя артистът на беларуска сцена, са  Евгений Онегин и Дон Жуан от едноименните опери, княз Елецкий в „Дама пика”, граф Ренато в „Бал с маски”, граф ди Луна в „Трубадур”, тореадорът Ескамилио в „Кармен”, Амонасро в „Аида”, Алеко от едноименната опера, Грязной в „Царска невеста”, Алфио в „Селска чест”, Набуко от едноименната опера, Скарпиа в „Тоска”.

     

Певецът е участвал във всички гастроли на Болшой театър на Белорусия. Гостувал е по лични покани в Германия, Швейцария, Полша, Франция, Ирландия, Китай, Израел, Русия. Той е постоянен участник в ежегодните фестивали „Сlassic Openair” в Швейцария и “Kirn” в Германия.

     

Сред останалите творчески проекти на певеца е участието му в постановките на оперите „Роберто Деверьо” във Франция и „Фиделио” в Израел, участие в постановката на „Бохеми” под режисурата на Е. Колобов в Екатеринбург, гастроли в сценичната кантата „Кармина Бурана”, преминали в най-представителните концертни зали в Испания и др. А през април 2011 г. Владимир Петров с голям успех се представя в партията на Томски  -„Дама пика” от П.И. Чайковски на сцените на оперните театри в Нови Сад и Белград.