30 години Детска вокално-театрална формация "Таласъмче"
Снимка: ДВТФ "Таласъмче"
05 ное 2022в-к. "Дума"

30 години Детска вокално-театрална формация "Таласъмче"

Трийсет години от началото на Детската вокално-театрална формация "Таласъмче" се навършват през 2022 г. Тя е основана в София от композитора, диригента и музикалния педагог Димитър Костанцалиев. В нея участват деца от 4 до 18 години, а репертоарът съдържа детска забавна музика, класически и народни песни, църковно-славянски песнопения, съвременна поп и рок музика и мюзикъл.

"Таласъмче" ще отбележи на 5 ноември от 19 ч. в Софийската опера и балет 30-годишнината си с грандиозния спектакъл "В царството на мюзикъла". Той е построен върху идеята за пътуване във времето, в чиято основа са сценични произведения, откъси от мюзикъли, станали световна класика. В него ще участват бивши възпитаници на формацията.

През тези три десетилетия, докато във формацията са се обучавали в хорова музика, актьорско майсторство, танци повече от 300 деца, тя е носител на множество родни и международни първи награди, призове, гран при и редица други отличия, издава 15 албума, поставя на сцена 13 мюзикъла и музикално-сценични спектакъла, съвместни продукции с НМТ "Стефан Македонски" и Софийската опера и балет. Грандиозният юбилеен спектакъл се осъществява с подкрепата на НФ "Култура".

Входът е свободен, но входни документи за присъствие, на стойност 0.00 лв., може да бъдат взети от билетната каса на операта.

https://www.duma.bg/30-godini-detska-vokalno-teatralna-formatsiya-talasamche-n265694