Су-Бин Ли танцува на 22 март в „Лебедово езеро” на сцената на Софийската опера и балет
16 мар 2015

Су-Бин Ли танцува на 22 март в „Лебедово езеро” на сцената на Софийската опера и балет

Корейката ще изпълни през сезон 2015/ 2016 ролята на Никия от „Баядерка”

На  XXVI Международен балетен конкурс във Варна през 2014 г. група  “Б” – младша възраст “Специално отличие Варна 2014“ – диплом и медал и лауретско звание се присъди на Су-Бин Ли, Корея.

Проф. Владимир Василиев, председател на журито, призна, че журито е било затруднено поради много близките добри резултати на изявените млади участници и заключи:

„Това изобилие от добри постижения ме кара да мисля, че класическият танц няма да умре, ще бъде жив, докато сме живи ние и докато ги има добрите школи, които подготвят младите артисти.“

От своя страна Сара-Нора Кръстева, член на журито и директор на балета в Софийската опера и балет изтъкна, че Су-Бин Ли от Корея е само на 16 години и е  безкрайно впечатлена от нейната игра още на първия тур. Тогава корейката изпълнява  „Па де дьо” от III  действие на „Лебедово езеро”. Госпожа Кръстева  подчерта, че изпълнението й е било брилянтно.

Soo Bin Lee Swan Lake 250При награждаването Сара-Нора кани Су-Бин Ли да гастролира в „Лебедово езеро” на 22 март с ролята на Одета-Одилия на сцената на Софийската опера и балет.  Тя разказа, че  мнозина могат да правят сложни пируети и високи скокове. Но има нещо, което е по-важно от тях, това е душата. Много малко хора могат да те накарат да се разплачеш или да се разсмееш. Това са най-стойностните хора, а Су-Би Ли е една от тях. „Другият сезон ще поканим младата корейка да изпълни ролята на Никия от „Баядерка – допълни директорката на балета в Софийската опера и балет. ”