05 фев 2015

Сара-Нора Кръстева - директор на чудеса - Сп.Мениджър - 2013г.

Когато танцува, носи душата ти в своите светове с всяко изящно движение. Като шеф на Националната балетна трупа прави същото - но с мениджърска техника. Сигурно е наясно, че би є отивала още повече гордост. Възторгва с красота и талант, а през последните години и с умението да задържи високото изкуство на мястото му

Сара-Нора Кръстева - директор на чудеса
 

Когато си имаме работа с артист, не ни се случва често да дойде навреме на срещата. Как успя?
- Обичам точността. Сигурно и затова много обичам Япония - плюс нейното невероятно зелено. При посещенията ни там за спектакли за много хора беше странно, че в програмата има час като 9,43. И разбира се, ние пристигахме в 9,47, така че им развалихме дисциплината. Ако зависи само от мен, винаги съм на среща по-рано.

- С какво те зареди турнето във Великобритания това лято?
- С удовлетвореност. Беше първи гастрол на българския балет на Острова - получихме поканата, след като техни импресарии гледаха премиерата на "Баядерка" тук. Това ни задължаваше да се представим добре. И реакциите бяха страхотни. Нарочно сядах между публиката и отвсякъде чувах "Невероятно!", "Невиждано!". И по време на дългите аплаузи буквално сълзите ми капеха. Беше ми интересно да видя как ще бъдем приети не само заради традициите им в балета, а и заради настроенията напоследък към българите.

Връзка към цялата публикация