Известният мексикански баритон Карлос Алмагер ще пее Ренато в "Бал с маски" от Верди в Софийската опера на 23 октомври - София, 10 октомври /Пенка Момчилова, БТА/
13 окт 2014

Известният мексикански баритон Карлос Алмагер ще пее Ренато в "Бал с маски" от Верди в Софийската опера на 23 октомври - София, 10 октомври /Пенка Момчилова, БТА/

Известният мексикански баритон Карлос Алмагер ще пее Ренато в "Бал с маски" от Верди в Софийската опера и балет на 23 октомври, съобщават от операта.

Карлос Алмагер Вилялобос е роден в Мексико сити. Увлича се от музиката от най-ранна възраст - изучава различни музикални инструменти, занимава се и с пеене с първия си учител маестро Франсиско Амадор. На 18 г. печели трета награда на конкурса за млади оперни певци "Карло Морели" в родния си град, а през 1994г. е на първо място.

След като се установява в Барселона, младият изпълнител получава стипендия за обучение в Сиена, Италия. В Испания среща великия баритон Винсента Сардинеро, който се превръща в негов пример и учител от 1996 до 2003 г. През този период Карлос печели различни международни награди на конкурсите "Франсиско Виняс", "Хайме Арагал", "Хулиан Гаяр", "Франсиска Куарт", "Вервие" - в Белгия, в Португалия и други. Носител е на медал на художествената критика в родината си и на отличието "Д-р Алфонсо Ортис Тирадо" в Аламос Сонора - Мексико.

Карлос Алмагер е пял на сцени в цяла Европа, в САЩ, Латинска Америка, Япония, Китай. С голям успех изпълнява прочутата роля за драматичен баритон Андре Шение, както и партии от оперите "Момичето от Златния Запад", "Атила", "Набуко", "Отело", "Тоска", "Симоне Боканегра", "Макбет", "Риголето", "Трубадур", "Палячи", "Луиза Милер", "Бал с маски", "Аида", "Силата на съдбата".    

/ПП/