Печат на тази страница

АННА ТОМОВА-СИНТОВ 55 ГОДИНИ ЖИВОТ НА СЦЕНАТА - ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА, ВИДЕОПРОЖЕКЦИЯ И СРЕЩА-РАЗГОВОР

СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

представя

ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА

„АННА ТОМОВА-СИНТОВ

„55 ГОДИНИ ЖИВОТ НА СЦЕНАТА“

и

видеопрожекция

„ЗВЕЗДНИ МИГОВЕ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ С КАМЕРЗЕНГЕРИН АННА ТОМОВА-СИНТОВ“

На 7 април от 19.00 часа Софийската опера и балет очаква своята публика на едно вълнуващо събитие. Откриване на юбилейна изложба и представяне на видеопрожекция, посветени на камерзенгерин  

АННА ТОМОВА-СИНТОВА - фотоизложба „55 години живот на сцената“ и видеопрожекция „Звездни мигове с Анна Томова-Синтов“.

Фотоизложбата,  „55 години живот на сцената“ разтваря завесата за изминатия път на оперната легенда Анна Томова-Синтова в постановки  от най-големите оперни сцени, запознава отблизо пбуликата с човека и глямата личност Анна Томова-Синтова. В над сто фотоса оживяват уловени мигове от сцената, зад кулсите, атмосфера от премиери и след спектакли с колеги певци като Пласидо Доминго, Лучано Павароти и др., с   големи диригенти и режисьори. Една история отблизо, в окото на камерата, в близък план.  Специален акцент в изложбата е сюжета с Херберт фон Караян, който завещава на българското сопрано да предаде на бъдещето техния опит. Нещо, което маестра Синтова прави в своите майсторски класове.

 След откриването на изложбата, която ще бъде разположена  във фоайетата на Софийската опера,  на голямата сцена ще бъде срещата на живо с Анна Томова-Синтова.

Видеопрожекцията „Звездни мигове с Анна Томова-Синтов“ отваря завесата за исторически постановки от  най-големите оперни театри, със звездни състави, диригенти, режисьори.

 Анна Томова-Синтов ще сподели със своята пубика в разговор с Магдалена Манолова не само мисли за изминатия път на сцената, но и за големите уроци на живота, своята артистична и житейска изповед.

Софийската опера и балет благодари на семейството на Анна Томова-Синтов, на Силвана Синтов и съпруга й Филип Беренс за любезното съдействие в подготовката на видеопрожекцията и предоставените снимки за изложбата. Част от фотосите в изложбата са от личната колекция, архив на г-н Ерих Вирл-Виена, сътрудник на обществото „Приятели на Виенската Щатсопер“

Д-р Магдалена Манолова

Това събитие има образователна цел да запознае с творческия път на голямата певица младите зрители, които не са имали възможността да видят на живо спектакли с нейно участие.

АННА ТОМОВА-СИНТОВА „Сопраното с най-широко амплоа“ „Звездни мигове с Анна Томова-Синтов“

Програмата „Звездни мигове с Анна Томова-Синтова“ отваря завесата на световните оперни театри и концертни сцени с големите оперни артисти и диригенти в звездни постановки на  Метрополитън опера, Гранд опера Париж, Залцбургския летен... Вижте още...

 

Видеопрожекция „Звездни мигове с Анна Томова-Синтов“

Има събития, които вълнуват, остават  като скъп спомен за едно необикновено изживяване. Такова събитие предлага Софийската опера в срещата с Анна Томова-Синтов, „примадоната със сърце“, както критиката я възприема. Откриването на... Вижте още...


Това събитие има образователна цел да запознае с творческия път на голямата певица младите зрители, които не са имали възможността да видят на живо спектакли с нейно участие.