MAMMA MIA! / КРЕПОСТ ЦАРИ МАЛИ ГРАД

Бени Андершон и Бьорн Улвеус, режисьор Пламен Карталов

Времетраене: 3:00 Без антракт
Изпълнява са на български език
MAMMA MIA! / КРЕПОСТ ЦАРИ МАЛИ ГРАД

Преглед

Мюзикълът „МAMMA MIA!“ с песните на легендарните шведи от  ABBA  ще зарадва зрителите и на най-новата ни открита сцена - "Портал на два свята" - Цари Мали град (29 август - 7 септември 2020), по време на първия ни летен фестивал на късноантичната крепост.

След десетки постановки по целия свят и над 60 милиона зрители, този супер хит имаше през юли 2017  премиера с огромен успех и в България, на сцената на Софийска Опера и Балет. Т

Нашата публика ще има щастието да се наслади на песните на ABBA "Super Trouper", "Dancing Queen", "Knowing Me, Knowing You", "Take a Chance on Me", "Thank You for the Music", "Money, Money, Money", "The Winner Takes It All", "Voulez-Vous", "SOS", създадени от  бившите членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Либретото на Катрин Джонсън,  по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в една завладяваща романтична комедия.

Режисьор:  Пламен Карталов
Диригент:  Светослав Лазаров
Сценография:  Нела Стоянова
Музикален ръководител:  Жорж Димитров

Музикална подготовка на ансамбъла: Виолета Димитрова
Костюми: Християна Михалева
Хореография: Риолина Топалова
Тонрежисьор: Владимир Владимиров

Художествено осветление: Емил Динков
Превод: Милена Боринова

Юрий Франко
Копродуцент Проспот ООД (Prospot D.O.O.)
Билетите са в продажба на касата на Софийска опера на ул.„Врабча“ №1 или онлайн на www.operasofia.bg, както и на касите на Eventim и  Easy Pay 

5.09.2020
Участват

6.09.2020
Участват

7.09.2020
Участват

Постановъчен екип