ИСТОРИЯ С ПАТОЦИ, МЕЧО И ЛИСА - Детска опера от Георги Костов

Спектакълът е подходящ за деца от 3 до 12 години
10.07.2020 10:00

Диригент Стефан Недялков
Режисьор Юлия Кръстева
Парк на военната академия Г. С. РАКОВСКИ“ Цена на билети:
деца - 10лв.
възрастни - 10лв.

„История с патоци, Мечо и Лиса“ е по музика на Георги Костов и под режисурата на Юлия Кръстева. Една приказка, в която децата ще могат да научат повече за приятелството в гората и за приключенията на любознателния Мечо, който иска да знае всичко за света около него. „ История с патоци, Мечо и Лиса “ разказва и за перипетите на Мечо, който тръгва сам в гората, но иска да покаже на децата, че доброто винаги побеждава, казва режисьорът на спектакъла.

Приключенията на Мечо, патето Човчо и дружината, водена от Зайко – Бързоножко ще разкажат: Анна Вутова-Стойчева, Лора Илиева, Александра Носикова, Георги Джанов, Анна Гавраилова, Христина Пипова, Калин Душков, Надя Колева, Ованес Каспарян, Вихра Смилкова, Димитрина Кечеджиева, Никола Попов, Лора Илиева, Рада Тотева, Калин Душков. Диригент е Стефан Недялков, художник Павлина Йостерхаус, мултимедията е на Елена Шопова.

Авторът на музиката известния български композитор проф. Георги Костов е създател на редица песни и творби за деца.

Либретото е на режисьора Юлия Кръстева. То е по стихове от поемата на Огнян Герджиков:  „ История с патоци, Мечо и Лиса, история дето съвсем ще ви слиса “.

Новини и събития