Официално съобщение от Софийската опера и балет във връзка с отменените спектакли заради пандемията от COVID-19

Уважаеми зрители,
Във връзка с пандемията и наложеното извънредно положение заради COVID-19 в страната, Софийската опера и балет преустанови дейността си и за съжаление бяха отменени голяма част от спектаклите от текущия репертоар, в рамките на сезон 2019/2020.

По този повод предлагаме следната компенсация на всички зрители, които са закупили билети за отменените спектакли: Издаване на ваучер на стойността на закупените билети, който може да бъде разменен за билети от новата програма със спектакли на Софийската опера и балет. Стойността на новоизбраните билети не може да бъде по-малка от вече закупените, а при избор на билети с по-висока цена се доплаща само разликата в стойността им.

Ваучери се издават от 01.06.20 г. до 30.09.20 г., а тяхната валидност е до 31 юли 2021 г.

В зависимост от начина на закупуване на билети, ваучерите ще се издават по следния начин:
- За билети, които са закупени от Билетната каса (ул. Врабча 1) - издават се от Билетната каса на Софийската опера и балет, при предоставяне на билети с ненарушена цялост и касов бон;

- За онлайн закупени билети - ще се изпращат автоматично до имейлите, с които потребителите са регистрирани в сайта на Софийската опера и балет; Ако зрител не желае да се възползва от изпратения ваучер по имейл, е необходимо да посети Билетната каса като носи разпечатаните електронни билети и задължително изпратения ваучер, за да получи компенсацията, която е избрал.

- Презаверяване на билетите за друг спектакъл по избор. Презаверката се извършва на Билетната каса (важи за билети, закупени от Билетна каса, сайт, Ивентим, Easy Pay каси). Необходимо е да се предостави онлайн билета на хартиен носител;

- За билети, които са закупени от каси на Изи пей - издават се от Билетната каса на Софийската опера и балет, като се предоставя принтирания билет;

- За билети, които са закупени от Ивентим - издават се от Билетна каса на Софийската опера и балет, като се предоставя билета, закупен от Ивентим.

- Възстановяване на пълната сума от закупените билети. Процедурата ще се извърша само на Билетната каса на Софийската опера и балет (ул. Врабча 1).

- Суми от билети, закупени онлайн могат да бъдат и възстановени по банков път. Молим да изпращате запитвания за възстановяване по банков път на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Билетната каса ще работи от 1.06 с регламентираното за касиерите работно време, като се въвеждат задължителни извънредни 15-минутни прекъсвания на всеки два астрономически часа за извършване на дезинфекция на работните плотове и общи помещения. Задължително е всеки зрител, който посещава Билетната каса, да бъде с предпазна маска. Допуска се влизането само по двама зрители.

Организацията по влизане и излизане в касата ще бъде еднопосочно, като влизането ще бъде през официалните врати на касата, а излизането от друга врата в помещението.

При възникнали въпроси, оставаме на разположение на:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на телефони - +359 882753921, + 359 2 8006266; + 359 2 8006373.
Благодарим Ви за проявеното разбиране!

Екипът на Софийската опера и балет

Новини и събития