Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина гостуват в "Турандот" в Софийската опера - impressio.dir.bg
21 фев 2020

Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина гостуват в "Турандот" в Софийската опера - impressio.dir.bg

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ
Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина гостуват в "Турандот" в Софийската опера

"Винаги е фантастично да влезеш в една продукция, която е с толкова голяма история, когато тя е обиколила света, която е в кръвта на театъра", споделя световнопризнатата маестра

 

Пореден празник за почитателите на оперното изкуство е предстоящият спектакъл на операта "Турандот" от Пучини на 21 февруари от 19 часа с участието на сопрана Мария Гулегина в ролята на китайската принцеса.

 

За първи път на диригентския пулт ще застане маестра Кери-Лин Уилсън (Канада). Международната кариера на Маестра Уилсън обхваща повече от двадесет години.

Тя е ръководила някои от най-престижните оркестри в света - сред които Los Angeles Philharmonic и Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks и е дирижирала опери във водещи оперни театри като Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper, Болшой театър и Wiener Staatsoper.

С фокус върху Верди, Пучини и руски композитори, работата на маестра Уилсън получава похвали като "отчетливо очертана и нюансирана" (The New York Times) и "елегантно проникновена" (The Telegraph).

Мария Гулегина в "Турандот" на сцената на Софийската опера и балет (Снимка: Светослав Николов)

Софийската опера и балет остава вярна на стила си и през новата година отново ще предложи на почитателите си силни заглавия в афиша си с участието на световноизвестни артисти.

Мария Гулегина вече е позната на българската публика от участията си в спектаклите на Софийската опера "Парсифал", "Набуко", "Турандот ", "Бал с маски". Тя е определяна от музикалната критика като един от водещите драматични сопрани в света. В биографията й се вписва фактът, че тя е единствената изпълнителка с 16 главни роли в нови постановки в прочутия театър "Ла Скала" в Милано.

Купи билет

Софийската публика ще има възможност да чуе Мария Гулегина на наша сцена и на 21 февруари в ролята на Турандот в едноименната опера на Джакомо Пучини.

Ето какво споделя и Мария Гулегина за своята героиня:

"Принцеса Турандот е изключителен характер, интересна героиня. Това не е само големия глас, който се изисква да имаш, много важно е актьорското внушение.

За мен тя е невероятен от психологическа гледна точка характер. Турандот е като змия, която би искала да има Калаф, но се бори със себе си, иска да остане вярна на себе си. Въпреки всичко любовта побеждава.

Всеки път тази моя героиня е различна, нещо ново придобива.

Идвам от Букурещ, от постановката на Марио ди Карло, която е много различна от тази на акад.Пламен Карталов.

Софийската постановка на "Турандот" е изключителна, много красива постановка, тя е в душата ми."

Мария Гулегина в "Турандот" на сцената на Софийската опера и балет (Снимка: Светослав Николов)

По повод предстоящия спектакъл на "Турандот", маестра Уилсън каза: "Винаги е фантастично да влезеш в една продукция, която е с толкова голяма история, когато тя е обиколила света, която е в кръвта на театъра. Винаги е предизвикателство да бъдеш с различни певци и ансамбъл, да усетиш различната енергия в музицирането.

Мария Гулегина, с нея сме правили "Турандот" заедно в Уашингтон театър, така че имаме едно хубаво партньорство, което е много важно. Разбираме се много добре.

От своя страна оркестърът музицира с голямо внимание и чувство. Удоволствие е да работиш с този оркестър. Те отговарят на всичко, което изисквам от тях.

Вярвам, че ще създадем този спектакъл с вибрацията на нашата обща енергия. Нещо важно за едно представление.

За първи път съм тук, но толкова бързо влязохме в тази музика заедно, това е едно добро партньорство и чувство за приятелство."

 Участват и солистите Софийската опера и балет: Цветан Цветков, Светозар Рангелов, Костадин Андреев, Силвана Пръвчева, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров

 

Купи билет

Билетите за спектакъла "Турандот" под палката на Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина са в продажба на касата на Софийската опера и балет на ул." Врабча" 1, както и на касите на Easy Pay в цялата страна, в мрежата на eventim.bg и в интернет на адрес: operasofia.bg.

https://impressio.dir.bg/afish/keri-lin-uilsan-i-mariya-gulegina-gostuvat-v-turandot-v-sofiyskata-opera