"Шрек" с премиера за България в Софийската опера и балет

Н.П. Херо Мустафа - посланик на САЩ и Н.П. Пуджа Капур - посланик на Индия в България бяха специални гости на премиерата на мюзикъла

Мюзикълът "Шрек" вече е в България. На 14 февруари в Софийската опера се състоя премиерата на нашумялата бродуейска продукция, а залата беше напълно разпродадена.  "Шрек" е създаден по анимационния филм на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг, либрето и стихове Дейвид Линдзи-Абер и музика - Джанин Тезори.

За постановката в Софийската опера акад. Пламен Карталов беше поканил американски екип - Уест Хайлър - режисьор, Чарлз Мърдок Лукас - сценограф, костюми - Уитни Локър, осветление - Зак Блейн. Музикалната подготовка беше поверена на асистент-диригента на продукцията - Светослав Лазаров, а хореографията на Риолина Топалова. Диригент - маестро Игор Богданов.

В главните роли участват - Константин Икономов и Атанас Йонков в ролята на Шрек, Кръстина Кокорска и Весела Делчева в ролята на Фиона, Цветелин Павлов и Боян Арсов в ролята на магарето, Камен Асенов в ролята на лорд Фаркуад, Весела Янева - Ламята и др.

Софийската публика посрещна изключително сърдечно най-новата продукция на Софийската опера - мюзикъла "Шрек" . Специални гости на премиерата бяха Н.П. Херо Мустафа - посланик на САЩ и Н.П. Пуджа Капур - посланик на Индия в България, които поздравиха екипа на мюзикъла и се срещнаха  с директора - академик Пламен Карталов.

Следващите спектакли на "Шрек" са на 16 и 18 февруари от 11ч и 19ч., на 2 май от 16ч. и на 3 май от 11ч.

Вижте фотогалерия от премиерата на мюзикъла "Шрек" в Софийската опера:

Снимки: Светослав Николов-Чапи

Снимки: Светослав Николов

Новини и събития