Маестра Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина гостуват в „Турандот“ на 21 февруари в Софийската опера

Маестра Кери-Лин Уилсън Маестра Кери-Лин Уилсън

Пореден празник за почитателите на оперното изкуство е предстоящият спектакъл на операта "Турандот" от Пучини на 21 февруари от 19ч. с участието на сопрана Мария Гулегина в ролята на китайската принцеса. За първи път на диригентския пулт  ще застане маестра Кери-Лин Уилсън (Канада). Международната кариера на Маестра Уилсън обхваща повече от двадесет години.  Тя е ръководила някои от най-престижните оркестри в света – сред които Los Angeles Philharmonic и Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks  и е дирижирала опери във водещи оперни театри като Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper, Болшой театър и Wiener Staatsoper. С фокус върху Верди, Пучини и руски композитори, работата на маестра Уилсън получава похвали като „отчетливо очертана и нюансирана“ (The New York Times) и „елегантно проникновена“ (The Telegraph).

Софийската опера и балет остава вярна на стила си и през новата година отново ще предложи на почитателите си силни заглавия в афиша си с участието на световноизвестни артисти. Мария Гулегина вече е позната на българската публика от участията си в спектаклите на Софийската опера "Парсифал", "Набуко", "Турандот ", "Бал с маски". Тя е определяна от музикалната критика като един от водещите драматични сопрани в света.  В биографията й се вписва фактът, че тя е единствената изпълнителка с 16 главни роли в нови постановки в прочутия театър "Ла Скала"  в Милано.

600 PhotoCredit Terry James Photography copy webСофийската публика ще има възможност да чуе Мария Гулегина на наша сцена и на 21 февруари в ролята на Турандот в едноименната опера на Джакомо Пучини.

Участват и солистите Софийската опера и балет: Цветан Цветков, Светозар Рангелов, Костадин Андреев, Силвана Пръвчева, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров

Билетите за спектакъла „Турандот“ под палката  на Кери-Лин Уилсън и Мария Гулегина вече са в продажба на касата на Софийската опера и балет на ул.” Врабча” 1, както и на касите на Easy Pay в цялата страна, в мрежата на eventim.bg и в интернет на адрес: operasofia.bg.

Мария Гулегина
Снимка Terry James

600 Guleghina Turandot SO 3

600 Guleghina Turandot SO 2

600 Guleghina Turandot SO 1

Мария Гулегина в ТУРАНДОТ - Софийска опера и балет
Снимки Светослав Николов-Чапи

Новини и събития