РОЛЯТА НА РИГОЛЕТО - ВРЪХ В КАРИЕРАТА НА БАРИТОНА ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

Световната критика възприема българския баритон Владимир Стоянов като „коронования принц на баритоните". Той е удостоен и със званието „Рицар на Верди".

Какво предизвиква критиката да определя артиста като един от най-добрите драматични баритони в света. Какво означава за певеца това признание.

Владимир Стоянов споделя, че ако въздейства с нещо, то е не само техника, нещо, което може да научиш и изградиш, а „енергията, тя е
ключът, тя е нещото, което идва от Бог. Дадено ни е от Бога."

STN 0876 1

Певецът e свързан по специален начин в началото на кариерата си със Софийската опера и балет. Вървейки по пътя си той споделя, че така както всяко нещо в нашия свят се променя, така това се случва и с операта. Тя е много сложен организъм, сложен синтез от различните изкуства, понякога всичко върви добре, а друг път – не се получава. „Опитвам се да намеря баланса на всички тези съставки, част от които съм и аз." Владимир Стоянов е убеден, че за него, като вердиев баритон, „Риголето"  е връх в оперното изкуство.

„Има много големи опери, но за мен от драматична и вокална гледна точка това е върхът. Тази опера те държи от началото до края. Няма нито един момент, в който напрежението спада." „Изключителният български баритон Владимир Стоянов направи превъзходен Риголето. Той насити ролята с голямо състрадание и сдържаност."

Bachtrack.com

„Един от най-търсените Риголето в наши дни е българският баритон Владимир Стоянов. Великолепно и елегантно фразиране характеризира всяка негова интерпретация, като се почне от арията богата на нюанси и музикални внушения, съчетани със завладяващо сценично присъствие."

Operaworld.es

STN 1161


Новини и събития