13 дек 2019

Световноизвестни певци гастролират в "Турандот" на Джакомо Пучини в Софийската опера и балет - Йоана Александрова, БТА

София, 12 декември /Йоана Александрова, БТА/

Световноизвестните Катрин Фостър и Паоло Лардизоне ще гастролират в оперния спектакъл "Турандот" в Софийската опера и балет на 15 декември от 19.00 часа, съобщиха от операта.

В ролята на красивата, но и жестока принцеса Турандот публиката ще има възможност да види и чуе една от емблематичните изпълнителки на драматични роли Катрин Фостър, позната на меломаните в Европа и по света със сценичните си превъплъщения, предимно в оперите на Рихард Вагнер, представяни на сцените на Вагнеровия фестивал в Байройт, в Хамбург, Берлин, Токио, Вашингтон, Будапеща, Амстердам и други. Катрин Фостър е отличена с почетна стипендия на Кралската консерватория в Бирмингам за представянето си на международните сцени, а през 2018 получава наградата Reginald Goodall  на лондонското вагнерово общество  за невероятно доброто изпълнение на роли от опери на Вагнер, разказват от Софийската опера и балет.

В София Катрин Фостър ще си партнира и с изтъкнатия италиански певец с международна известност - Паоло Лардизоне, сравняван от музикалната критика с Хосе Карерас, който ще се превъплъти в принц Калаф - готов дори да загуби живота си, но да спечели любовта на Турандот. Паоло Лардизоне е носител на редица национални и международни награди. Кариерата му преминава през участия на сцените на оперните театри в Европа и Азия.

В спектакъла публиката ще види и артистите Цветана Бандаловска, Цветан Цветков, Ангел Христов, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров, които заедно с хора, балета и оркестъра на Софийската опера ще направят зрителите съпричастни на магията на "Турандот"  - творба, определяна за символ на оперната култура в Италия през 20-и век, разказват още от Софийската опера и балет.

На диригентския пулт ще застане Джорджо Пройети. Пройети дирижира през 2001 година "Турандот" с Гена Димитрова по време на турнето на Софийската опера в Япония, допълват от операта.

Софийската опера и балет кани почитателите си да усетят магията на музиката на Пучини и да се потопят в китайската легенда за принцеса  Турандот. Това е една история за любовта и перипетиите, през които преминава тя.

      http://www.bta.bg/bg/c/VI/id/2120632

       /ММ/