"Клетниците" стъпва на сцената на Софийската опера - Ники Сотиров пред телевизия България ОН ЕР

Премиерата на мюзикъла е в началото на декември

21.11.2019 | 10:50 Редактор: Ралица Братанова
 
Издържал проверката на времето, превеждан и препрочитан повече от 160 години - романът "Клетниците" на Виктор Юго минава триумфално през 19 век и влиза в 20 и 21 с адаптации в киното, театъра и телевизията. 

Най-играният мюзикъл, събрал 120 милиона души зрителска аудитория по света, ще изгрее и у нас с премиера в началото на декември.

"Чест прави на Софийската опера и балет, че се заема с това епично произведение и амбицията да направи зрелище. Пламен Карталов е изключителен специалист и стратег в посоката. В операта цари революционен дух", коментира актьорът Николай Сотиров в "България сутрин".

Диригент на "Клетниците" е Игор Богданов, музикалната подготовка е на Светослав Лазаров, сценографията на Ханс Кудлих. Режисьор е Пламен Карталов.

По думите на Сотиров мюзикълът е култ на любовта, на морала, на едни други ценности и днес ще звучи изключително актуално. 

"Класиката е класика, защото винаги звучи актуално. Защото по някакъв начин се приближава, анализира, дава друга кинетика на проблема, какъвто и да е той", изтъкна актьорът пред Bulgaria ON AIR.

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/180911-kletnitsite-stapva-na-stsenata-na-sofiyskata-opera

Новини и събития