Орлин Павлов става инспектор Жавер в хитовия мюзикъл "Клетниците" - Иво Тодоров, НОВА ТВ

www.nova.bg, 19.11.2019 г.

https://nova.bg/news/view/2019/11/19/269133/

Премиерата е в началото на декември

 
Иво Тодоров

Орлин Павлов става инспектор Жавер в българската постановка на хитовия мюзикъл "Клетниците". Премиерата е в началото на декември.

Мюзикълът "Клетниците" се играе на световните сцени вече 35 години. Създаден е по едноименния роман на Виктор Юго. Според официалната статистика до днес над 120 милиона зрители са гледали този мюзикъл и е игран в 52 държави на 22 езика.

От Никулден и българската публика ще може да гледа "Клетниците". В една от главните роли на инспектор Жавер се превъплъщава Орлин Павлов.

"Чувствам се страхотно ,че съм част от "Клетниците". Изключителна продукция, която маестро Карталов е искал много отдавна да сбъден в България. Имаше тежък кастинг преди 6 месеца. Подготовката беше сериозна. За първи път работя с оперен режисьор", каза Павлов.

По думите му различното в пеенето в мюзикъл е голямата оперна сцена. "Няма просто дума, която да изпееш, която да няма смисъл и всичко естествено трябва да мина през актьора. Успяваме всички да се потопим вече няколко месеца в много тежки репетации и настръхваш веднага, след като излезеш на сцената и чуеш оркестъра", каза още Орлин Павлов.

"Това е едно от заглавията, което трябваше да се появи у нас, но вече е тук след 52 постановки по света. Разчитаме на кинетично действие, в което динамиката, бързите промени, ракурсите на движенията много екстремно се редуват. Често пъти имаме секунди действие или епизод, който преминава в друг. Сменят се бързо костюмите и това е марката на мюзикъла", заяви диркеторът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.

Новини и събития