Хуан Франсиско Гател в “Пепеляшка” в Софийската опера - в. 24 часа

ХУАН ФРАНСИСКО ГАТЕЛ ХУАН ФРАНСИСКО ГАТЕЛ

Един от най-добрите лирични тенори в Европа - испанецът Хуан Франсиско Гател (Juan Francisco Gatell), ще пее в “Пепеляшка” на Росини в Софийската опера и балет на 17 ноември.

Това е втората среща на софийската публика с певеца само в рамките на няколко месеца. През април той изигра ролята на Дон Отавио в премиерата на “Дон Жуан”, в постановката на Уго да Ана. 

Гател е една от изгряващите звезди на операта в Европа и търсен певец за белкантовия репертоар, както и за Моцартовите опери. Той живее със семейството си в Барселона, но освен в испанските оперни театри - най-вече в Театро Реал Мадрид, пее редовно в най-големите италиански оперни театри, включително и в Миланската скала. 

В София той ще пристигне след премиерните спектакли на “Дон Жуан” в Римската опера и участията си като Неморино в "Любовен елексир" в Театро Реал Мадрид. Рядък шанс за истинските любители на операта е, че могат да гледат спектакъла от Римската опера в цялост в интернет в платформата Operavision.eu още сега - едва няколко седмици след премиерата. Спектакълът е със субтитри на няколко езика и ще може да се гледа безплатно на тази европейска платформа в продължение на два-три месеца. 

В Софийския спектакъл на "Пепеляшка" чешкият мецосопран Естер Павлу ще е Пепеляшка, а Атанас Младенов - слугата Дандини. Диригент ще е Жорж Димитров.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7827364?fbclid=IwAR29wjHHx8Ho85SKzP9RdLqnWea83TJ5BZy92VgS0oNockNWh2esvFs7gSs

Новини и събития