23.11 / 17:00ч. - КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА ОПЕРАТА

ЗВЕЗДНИ МИГОВЕ СЪС СОФИЙСКАТА ОПЕРА

Скъпи приятели на Софийската опера и балет,
Клуб опера очаква своята публика на едно вълнуващо пътуване, което ще разтвори завесата за създаването на някои звездни спектакли на първия ни оперен театър, създадени в различни времена, с различни поколения артисти.

Как се ражда втората постановка на операта „Турандот“ от Пучини по време на ремонта на СО в 2008 г., какъв нов прочит предлага режисьора Пламен Карталов, как живее тази постановка във времето до днес с различните поколения артисти, какво е посланието й към публиката днес. Избрани заглавия като „Бал с маски“ от Верди, „Лакме“от Делиб, Любовен елексир от Доницети, „Хофманови разкази“ и др. ще ни водят по пътя, който Софийската опера е извървяла със своя визионер акад. Пламен Карталов.

Срещата с някои от артистите ще ви даде възможност да узнаете какво означава за тях да бъдат в голямото семейство на първия ни оперен театър. Ще има и един специален спомен за Опера на площада пред мавзолея.

Очакваме ви, скъпи приятели на Малката сцена в Софийската опера и балет от 17.00 часа на 23 ноември 2019 г. на едно вълнуващо пътуване във времето в годината, когато отбелязваме 130 години Софийска опера.

Водещ – д-р Магдалена Манолова

Вход свободен

 

Magdalena ManolovaД-р Магдалена МАНОЛОВА

 

Новини и събития