На 17 ноември ПЕПЕЛЯШКА от Джоакино Росини с гостуващи солисти: ХУАН ФРАНЦИСКО ГАТЕЛ /Дон Рамиро/ и ЕСТЕР ПАВЛУ /Пепеляшка/

Хуан Франциско Гател    

Изгряваща звезда сред лирическите тенори, гласът на аржентинеца Франсиско Гател е наречен светещ, съблазнителен, елегантен и пъргав.

 След известния си дебют като Идаманте в „Идоменео“ на Моцарт в Театъра на дел Маджо Музикале Фиорентино, Франсиско се изявява на оперни и концертни сцени в цяла Европа, както и в Северна и Южна Америка.

Неотдавнашните акценти в кариера му включват дебюта като Том Ракеуел в „Прогресът на Реск“ на Стравински в театър La Fenice във Венеция, „Лучия де Ламермур“ в Миланската скала, „Селвилския бръснар“ в Оман, Кралския оперен маскат в Оман, в Буенос Айрес и във Виена, „Фалстаф“ Лос Анджелис, „Така правят всички“ в Мадрид и Брюксел, „Дон Паскуале“ в Тулуза, „Ромео и Жулиета“ на фестивала в Залцбург и „Капулети и Монтеки“ в Париж.

Наскоро Франсиско се появи с Нидерландския радиокамерен филхармоничен оркестър, ръководен от Тиери Фишер в „Пунчинела“ на Стравински, във „Вечерни същества“  на Моцарт, фестивалите Maggio Musicale Fiorentino и Ravenna - двата дирижирани от Рикардо Мути.

Естер  Павлу                

Чешкият мецосопран Естер Павлу завършва Академията за сценични изкуства Прага и усъвършенства своите певчески умения в редица майсторски класове.

Печелила е няколко международни певчески конкурса, включително певчески конкурс на Антонин Дворжак, International Concours de Belcanto Vincenzo Bellini и наградата Beno Blachut.

Естер Павлу отпразнува и първите си успехи като Дона Елвира в „Дон Жуан“ на Моцарт в Прага и като Чуждестранна принцеса в Русалка на Дворжак в Театър Пилзен. По-нататъшни ангажименти я доведоха до Grand Théâtre du Puy du Fou и Teatro Lirico di Cagliari.

Една от забележителните й концертни изяви е Старата дама в световната премиера на „Какво мъжете живеят от Бохуслав Мартин“ под режисурата на Иржи Белоглавек. Продукцията е номинирана за Международната оперна награда за 2015 г. Записът на произведението след това е награден с Чешката музикална награда - Anděl - за най-добър класически запис.

Естер Павлу вече е работила с всички големи чешки оркестри като Чешката филхармония, Чешкият национален симфоничен оркестър, Филхармонията „Бохуслав Мартин”, Словашката държавна филхармония в Кошице, Пражкият симфоничен оркестър FOK, Филхармонията на Пилзен и Пражката филхармония PKF.

Бъдещите ѝ планове включват концертна обиколка със симфоничния оркестър на FOK Прага, дирижирана от Пиетари Инкинен със Симфония №3 на Малер във Великобритания и „Пепеляшка“ на сцената на Софийска опера и балет.

Новини и събития