Водеща солистка на Фестивала в Байройт гостува в Софийската опера - В. 24 ЧАСА

Водеща солистка на Фестивала в Байройт гостува в Софийската опера - В. 24 ЧАСА СНИМКИ: Софийската опера

Драматичният сопран Катрин Фостър ще пeе в „Турандот“ от Джакомо Пучини и в „Електра“ от Рихард Щраус

Катрин Фостър става известна в цяла Европа с интерпретацията си на Брунхилде от „Пръстенът на нибелунга“, заедно с другите си драматични роли в „Електра“, „Турандот“ и „Тристан и Изолда“. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската опера. 

Фостър преминава през големите международни сцени, включително и през Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е търсена певица за редица драматични роли в Хамбург, Берлин, Токио, Вашингтон, Будапеща, Амстердам и други.

Родена е в Нотингам, Великобритания и пее от съвсем млада. Завършва Консернатория през 1999 година и започва работа през 2001 година във Ваймарския оперен театър. Там тя бързо увеличава драматичния си репертоар.

Катрин се развива като певица възходящо. От първата й роля на Кралицата на нощта във „Вълшебната флейта“ до „Пръстенът на нибелунга“ като Брунхилде през лятото на 2008 г., тя прави силно впечатление на музикалните критици. Затова ръководството на Операта в Байройт я включва в почти целия репертоар на Вагнер. През 2013 г. с диригент Кирил Петренко, Фостър се разкрива като силна Вагнерова певица. През 2014 г. Катрин е отличена с почетна стипендия на Кралската консерватория в Бирмингам за представянето си на международните сцени. През 2018 година тя получава наградата Reginald Goodall на лондонското общество „Вагнер“ за невероятно доброто изпълнение на роли от опери на Вагнер.

Катрин има привилегията да работи с диригенти като Кирил Петренко, Марек Яновски, Адам Фишър, Филип Огвин, Симоне Йънг, сър Доналд Руникълс и Даниел Баренбойм.

Една от предстоящите изяви на Катрин е през декември в България, в Софийската опера като Турандот в едноименната опера на Пучини и в „Електра“ през май 2020 година.

Катрин Фостър живее във Ваймар, Германия.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7689159

Новини и събития