ОЧАКВАНОТО ИЗРИГВАНЕ НА МЮЗИКЪЛА  “МАММА МИА” ВЪВ ВАРНА - Кирил Аспарухов - Водещ в ТV “Черно море” – Варна
07 сеп 2019

ОЧАКВАНОТО ИЗРИГВАНЕ НА МЮЗИКЪЛА “МАММА МИА” ВЪВ ВАРНА - Кирил Аспарухов - Водещ в ТV “Черно море” – Варна

Отзив от Варна:
Кирил Аспарухов - Водещ в ТV “Черно море” – Варна

Ако музикалното лято в морската столица започна с невероятния концерт на руската поп звезда с варненски корени - Филип Киркоров и мина през двудневния маратон на неуморимия Веселин Маринов и неповторимия Виктор Калев, варненската публика прие очудващо педневния гастрол на Софийската опера в края на лятото с мюзикъла на 2019 година - “Мамма миа“. Два дни трупата “окупира” центъра на града с уникалния си флаш-моб и дори тези, които не знаеха какво ще се случи, разбраха за музикалния тайфун “Мамма миа”.

CHAP4393
Петте вечери на сцената на Летния театър бяха емоционална и артистична среща под звездите на Варна с героите на мюзикъла, разбунил духовете не само в София, Белоградчик, Албена. А вече и във Варна.

CHAP4784
Стълпотворението от пъстра публика над 6000 души (и като възраст, и като националност, и като представители от различни български градове - попаднах на зрители от Казанлък, от Стара Загора, от Димитровград, от Петрич, от Шумен, от Добрич, от Девня...) беше истинско изпитание и за зрителите, но и за артистите. А какво по-добро признание за истински празник на сетивата е станалата на крака публика на финала, която пее и танцува, заедно с артистите. Знам, че тези, които са израснали с музиката на шведската четворка изживяват миговете по свой си начин. Знам, че тези, които за първи път чуват тази музика се влюбват от раз и това става без съпротива. А когато всички те скандират още и още, значи мисията е изпълнена. Посланията за любов и мечтателност, за отдаденост и приятелство са провокирали нейно величество Публиката. А това е велико!

CHAP5210
Оркестърът от виртуози ( все млади музиканти) под палката на маестро Светослав Лазаров грабва още от началото. Декорът на Нела Стоянова - подвижен, артистичен, многофункционален, че и Айфелова кула се появи, и църквата се “премести” с лекота, че и лодки “заплуваха” на сцената, че и вятърна мелница на три етажа, и “такси” профуча на сцената… Колко бързо се сменяше декорът. Как внезапно се променяше обстановката на този гръцки остров.И как функционално бе разположен декорът в зеления оазис на Летния театър на Варна!

Как да не кажеш браво!CHAP5459
А за костюмите на Християна Михалева - феерични, цветни, пъстри, танцуващи... Все едно актьорите и танцьорите бяха родени за тези тоалети, с такива цветове! Още едно браво!На сцената се лееше българска реч.И като песен. И като диалози. Високо над сцената имаше табло със субтитри за чужденците. А публиката от мало до голямо следеше сюжетната линия на 100% и сама ставаше част от действието.

CHAP4600
На 100% “изгаряха” и актьорите, и танцьорите на сцената. Хореографията на Риолина Топалова - изригваща, приобщаваща, улесняваща пеенето и танцуването хармонираше с останалите компоненти на спектакъла. А какви шемети бяха изпълнителите на главните роли – Весела Делчева (Софи) - сякаш родена за тази роля, пълнокръвна, истинска, завладяваща. Люси Козарева (Дона) - властна, ранима, обичаща. Нейните дружки - Яница Маслинкова и Силвана Пръвчева - великолепно допълнение към “легендарното трио”. Тримата бащи - Орлин Горанов(Сам), Ники Сотиров(Бил) и Николай Павлов (Хари) - точни, комични, признали слабостта и силата на любовта си - много

точен избор.CHAP5404
Варненецът Денко Проданов (Скай) - стабилен, сигурен в любовта си и в пеенето, партнираше великолепно на своята Софи. А Боян Арсов като Пепър - истински пожар на сцената с великолепно присъствие и излъчване, точност и бързина на реакции...И всичко това нямаше да се получи, ако не беше режисьорският прочит и умение към мащабното и неповторимото, така характерно за Пламен Карталов. Направено с много любов за любовта. С много мечтателност за мечтите. С много лудост, за да се отприщи стаената лудост в публиката за красота, динамичност, веселие, неповторимост. Но най-вече - любов! Как няма да се пълнят салоните! А публиката без значение на възраст и национална принадлежност да се стича на неговите спектакли.

CHAP5489 1
Ако тетралогияна на Вагнер фокусира вниманието на музикалната европейска общност, “Фантомът на операта” и “Мамма миа” доказаха неизбежното продължение на режисьорската му работа. А вече се задава “Клетниците”!Търси се билет?!?!...

Les Miz 4C 600
Билетите за за MAMMA MIA! в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ са в продажба в мрежате на eventim.bg

Билетите за спектаклите от новия сезон са в продажба на касата на Операта на ул. „Врабча“ 1, както и на касите на EasyPay в цялата страна, в мрежате на eventim.bg, както и на сайта на Операта: operasofia.bg
Ваша Софийска опера и балет!Снимки от MAMMA MIA! - Варна

 CHAP4776
CHAP4796
CHAP4909
CHAP4985
CHAP5066
CHAP5079
CHAP5136
CHAP5217
CHAP5397
CHAP5434 1
CHAP5460 1