"Mammа mia!" под открито небе в Античния театър в Пловдив - Автор: Валерия Николова, БНР
10 сеп 2019

"Mammа mia!" под открито небе в Античния театър в Пловдив - Автор: Валерия Николова, БНР

Автор:

Тази вечер в Античния театър в Пловдив ще бъде представен за 45-ти път спектакълът "Mammа mia!" на Софийската опера и балет.

"Античният театър в Пловдив гостоприемно посреща нашата постановка, защото ние в нашата нова визия за репертоарна политика и разнообразен и свеобхватен репертоар имаме това заглавиеq посветено на най-широката публика, даже онази публика, която никога не е влизала или няма да влезе в оперния храм", каза пред "Хоризонт" директорът на операта Пламен Карталов. Според него спектаклите на открито са посветени точно на зрителите, които наистина обичат изкуството на АББА.

На 13,14 и 15 септември постановката "Mammа mia!" ще бъде представена на сцената на Софийската опера. След това с тържествена гала вечер започва новият сезон, посветена на 90 годишнината на Николай Гяуров. 

"На сцената в главните роли са Орлин Горанов, Люси Козарева, Деница Шопова, Весела Делчева, Николай Сотиров, Николай Павлов - все едни от нашите звезди в мюзикъла в двата състава, които ние предлагахме в продължение на две лета, миналата и тази година", уточни Карталов.

Спектакълът е представен и в Летния театър във Варна.

"За първи път на Летния театър във Варна звучи нещо съвсем неочаквано. Пет поредни вечери ние бяхме запазили, за да могат повече гости на нашата морска столица да посетят представлението и наистина в тези пет поредни вечери имахме препълнен летен театър и това стана след нашите спектакли на открито в Белоградчик и в Албена", разказа още Пламен Карталов.

Чуйте повече в звуковия файл.
http://bnr.bg/horizont/post/101164695/spektakalat-mama-mia-shte-bade-predstaven-v-atichnia-teatar-v-plovdiv