МАММА МIA! ПОКОРЯВА ВАРНА - The News BG Reporter

С възторжени възгласи: "Още, още!“ варненската публика, препълнила Летния театър в горещата нощ на 29-и август, не пускаше артистите на Софийската опера да си тръгнат от сцената и дълго ликуваше съпреживяването с нестихващите си овации. Това съобщи Галина Минчева - PR на Софийската опера и балет, специално за Нюз БГ Репортер.

Българската постановка на мюзикъла „МАМА МIА!“ се игра за 40-и път и продължава на варненската Лятна сцена с още четири вечери -  на 30.08, 31.08, 01.09, 02.09.

За първи път за варненския гастрол смело бяха обявени пет спектакъла. Никога подобно нещо не се беше случвало в програмата на Летния театър - да се представят последователно и амбициозно пет прeдставления всяка вечер.

В основата на големия успех на световния хит „Мамма  мia“ е виртуозната режисура на акад. Пламен Карталов - увлякла в зашеметяващи с игра, танци и певчески багри  майстори на мюзикъла като: Орлин Горанов, Люси Козарева, Весела Делчева, Влади Михайлов, Ники Сотиров, Симеон Владов, Александър Георгиев, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Силвана Пръвчева, Денко Проданов, Боян Арсов, Калин Душков, Георги Джанов и абсолютно целия изключителен ансамбъл от млади танцуващи певци-актьори.

Огромна заслуга за невероятното въздействие и магнетизъм на мюзикъла имат и диригентът  Светослав Лазаров с оркестъра, както и тонрежисьорът  Владимир Владимиров, хореографът Риолина Топалова и художникът на декора Нела Стоянова.

На премиерната вечер във Варна имаше публика от цяла Бьлгария, от САЩ, Русия, Англия . Там бяха и много гости, които летуват на родното ни Черноморие.

Докато "тежката артилерия“ на националната оперна трупа от солисти, оркестъра, хора и балета са във ваканция, новоизграденият състав на театъра за мюзикъли представя през лятото хитовата си постановка  в цялата страна.

След представянето в Белоградчик по време на фестивала "Опера на върховете", мюзикълът "Мама мiа!" получи покана от ръководството на курортния комплекс "Албена" като подарък за 50- ия  рожден ден на черноморския ваканционен оазис.

Варна е втората морска спирка, спектаклите продължават, както следва: към Пловдив - на 10 септември, и в София - с последни пет нови вечери на сцената на Софийската опера, като щастлив и много успешен завършек на второто лято на " Мама миа!". Датите и началните часове са: 13.09. от 19.00, на 14.09. от 11.00 и 19.00, и на 15.09 от 11.00 и 19.00, когато постановката ще се играе за петдесети път.

Тържественото откриване на 130 – ия сезон на Софийската опера  и балет - 2019/2020 е на 20-и септември с Гала концерт, посветен на 90-годишнината  от рождението на Николай Гяуров. В него ще участват: Долора Заджик, Даниела Мазукато, Макс Рене Козоти, Цветелина Василена, Орлин Анастасов, Калуди Калудов, Димитър Станчев, Петър Бучков, Светозар Рангелов, Радостина Николаева, Костадин Андреев, Александрина Стоянова- Андреева, Атанас Младенов, Ангел Христов и от школата на Райна Кабаиванска – Давиде Риу. Диригент на концерта е Елио Бонкомпани. Модератор: Андреа Мерли.

 

 

 


Нюз БГ Репортер:  https://newsbgreporter.com/


Ivan varbanov 100Автор: Иван Върбанов

The News BG Reporter Нюз БГ Репорт

 

Новини и събития