С хитовия спектакъл „Мамма mia“ на Софийската опера международния курорт „Албена“ чества своя 50 годишен юбилей

Публиката от много държави, гости на световноизвестния международен курорт "Албена "АД получиха по повод 50 годишния рожден ден на ваканционното селище, изключителен подарък, който не са очаквали.

Специално за кулминацията на тържествата беше поканена хитовата постановка „Mamma mia“ на Софийската опера. На 24 август над 10 000 души гледаха и пяха с артистите. Толкова много хора, събрани заедно на поляната, на която бе построена огромната сцена за спектакъла, за подобно събитие не се е случвало. Тридесет минути бяха аплодисментите за талантливите певци, оркестъра и техническия състав, обезпечил кинематографичната постановка в късната нощ. Имаше хора, които са гледали по 4 или 5 пъти постановката на режисьора Пламен Карталов, и дойдоха от София и страната отново в Албена.

Софийската опера и балет притежава пълен лиценз за поставянето на произведението, а с това режисьорът има пълна творческа свобода да направи свой собствен прочит на прочутия мюзикъл. Всички песни на АББА режисьорът Пламен Карталов превръща в театър на ситуации и сцени, в които публиката няма да стои като на поп концерт, а участва в действието. То се развива много динамично с рефлексии, които подтикват зрителите да съпреживяват историята на героите. Режисьорът изгражда вълнуващ спектакъл, защото изисква от артистите да говорят, играят, пеят и танцуват с пълната си естественост и отдаденост, страст и професионализъм. Образите в режисурата правят характерите им силни, емоционално въздействащи, живи и съвременни“.

Вълшебството на сцената създаваха големите артисти на мюзикъла Орлин Горанов, Люси Козарева, Весела Делчева, Александър Георгиев, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Силвана Пръвчева, Денко Проданов, Боян Арсов, Георги Джанов, Марина Драгомирецкая, Сандра Петрова, Пламен Гранжан и целият ансамбъл на спектакъла, който изумително играеше пееше и танцуваще в трудната хореография на Риолина Топалова.

Диригентът Светослав Лазаров и оркестъра бяха в хомогенно цяло в спектакъла.

Тонрежисьорът Владимир Владимиров майсторски овладяваше звуковата драматургия на творбата и се гордееше с новия пулт за озвучаване и новите микрофони специално осигурени за мюзикъла.

Пред вицепремиера Красимир Каракачанов и пред гостите Нина Станева, журналистката от БНР-програма„Христо Ботев“ изтъкна: „Пламен Карталов е най-добрия предприемач сред мениджърите в креативните и творческите индустрии. Неговият спектакъл „Мамма mia“ събра емоциите и овациите на няколко хилядна публика. На тревата, пред построената сцена, българи и чужденци, малки и големи се наслаждаваха на невероятните изпълнители. Публиката се потопи напълно в преживяванията на героите. Това беше спектакъл с дълги овации, а ние - омагьосани от всичко, което видяхме и чухме на сцената.

„Мамма mia“ е един достоен спектакъл за достоен юбилей- 50 години курорта „Албена“ АД.“

Ето и някои от впечатленията на публиката от магичната нощ на 24 август в Албена:

„Много се радвам, че съм на този спектакъл, в който участва и Орлин Горанов. Въодушевен съм."


Живка и Рени-две приятелки:
„Спектакълът е прекрасен. Аз (Живка) често ходя в Операта. Обожавам това място. Много, много, много сме доволни!“

Георги:
Много добър спектакъл. Приятно изненадан съм!“

Биляна:
„Това,което видях ми хареса и надмина всичко, което съм гледала. Всичко е перфектно!“ 

От Украйна, компания:
„Само от 15 минути гледаме мюзикъла, но всичко, което видяхме и чухме ни радва много: играта, костюмите, субтитрите, музиката…“

Двама съпрузи:
„Много сме доволни със съпругата ми. Още от началото на лятото разбрахме ,че на юбилея на „Албена“ ще се играе хитовия мюзикъл и го чакахме с нетърпение!“

Компания:
Много ни хареса! Прекрасно, забавно, хубаво!“

От "Албена" феноменът "Мама миа" продължава своето морско турне във Варна на 29, 30, 31 август и на 1 и 2 септември, в Пловдив на 10 септември и се завръща на своята сцена в Софиската опера на 13, 14 и 15 септември, преди тържественото откриването на новия сезон 2019/2020 с големия концерт, посветен на 90- годишнната на великия български бас Николай Гяуров.

 

600 CHAP4033

600 CHAP3652

600 CHAP4010

600 CHAP3764

600 CHAP3874

600 CHAP4115

600 CHAP4127

600 CHAP4161

600 CHAP4184

Новини и събития