10 юли 2019

Южнокорейска делегация от журналисти гостува в Софийската опера

Южнокорейска делегация от журналисти, водена от президента на асоциацията на журналистите от Сеул, Юнг Кю Сунг, посети Софийската опера и балет. С г-н Сунг бяха представители на различни медии от Корея – журналисти от печатни издания и електронни медии. Председателят на Съюза на българските журналисти, г-жа Снежана Тодорова, изтъкна, че корейските гости са искали да посетят от културните институции у нас единствено Софийската опера и балет. На 12.07 делегацията ще гледа операта „Парсифал“ от Рихард Вагнер, впечатлена от международния отзвук за постановките на Пламен Карталов.

Президентът Юнг Кю Сунг изрази желание в бъдеще Софийската опера и балет да гостува в Сеул с балетни и оперни постановки. Художественият ръководител на балета Сара-Нора Кръстева съобщи, че нашият балет поддържа отдавна творчески връзки с балетни школи в Сеул. Балетни артисти от Корея са канени да бъдат членове на журито на Международния балетен фестивал във Варна, а също така и да участват в него.

Пред делегацията предстои среща с български журналисти от различни медии, посещение на Копривщица и Пловдив - европейска столица на културата за 2019 година.